9η Διεθνής Έκθεση Κτηνοτροφίας-Πτηνοτροφίας «ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ»

Μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων και υψηλή ποιότητα

Το τετραήμερο 29 Ιανουαρίου με 1 Φεβρουαρίου η καρδιά της κτηνοτροφίας χτυπούσε στην Θεσσαλονίκη, στους χώρους όπου διοργανώθηκε η 9η Διεθνής Έκθεση Κτηνοτροφίας-Πτηνοτροφίας, η γνωστή ως ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ. Ζώα παραγωγικά, οικόσιτα και πετ (συντροφιάς) συνέθεσαν ένα όμορφο πάζλ που ικανοποίησε τα γούστα για ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων. Εταιρίες, φορείς, οργανώσεις και σύλλογοι από τον Ελλαδικό χώρο και από το εξωτερικό συμμετείχαν στην κλαδική αυτή Έκθεση, που εντυπωσίασε και φέτος με τον όγκο (αριθμό) και την ποιότητα των συμμετεχόντων.

Εταιρίες που ασχολούνται με την παραγωγή και εμπορία των ζωοτροφών, όπως η ΒΙΟΖΩΚΑΤ ΑΕ και η ΕΛΒΙΖ ΑΕ παρουσίασαν την γκάμα των προϊόντων τους. Στο σταντ (περίπτερο) της ΒΙΟΖΩΚΑΤ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρης Τριανταφύλλου και ο Γενικός Δ/ντής Τάσος Κυριακίδης με τους συνεργάτες τους υποδέχθηκαν τους επισκέπτες. Στο σταντ (περίπτερο) της ΕΛΒΙΖ ΑΕ ο Πρόεδρος της εταιρίας Μιχάλης Χαλκίδης με τον συνέταιρό του Γενικό Δ/ντή της NOVACERT Θανάση Ταμπαρόπουλο πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές και γνωριμίες με κτηνοτρόφους και φορείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στους χώρους της 9ης ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ βρήκαμε και το στάντ (περίπτερο) της μοναδικής εταιρίας που διαθέτει τον ατταπουλγίτη στην χώρα μας, την GEOHELLAS και τον Δ/ντή Ανάπτυξης της εταιρίας Νίκο Θεοφίλου.

Στο τεράστιο περίπτερο 17 διοργανώθηκε το διήμερο 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου η Διπλή Διεθνής Έκθεση Σκύλων στην οποία συμμετείχαν 500 σκυλιά (σκύλοι). Η διοργάνωση έγινε από την εταιρία Well Done σε συνεργασία με τον Κυνοφιλικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και είχε μεγάλη επιτυχία καθώς οι κυνόφιλοι και ζωόφιλοι την αγκάλιασαν με ιδιαίτερη στοργή.

Το δικό της παρόν στην έκθεση έδωσε και φέτος η Πιερική εταιρία ΠΡΟΒΑΤΟΤΕΧΝΙΚΗ συμμετέχοντας με πολύ μεγαλύτερο χώρο από την προηγούμενη φορά.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΑ Χαλκιδικής Παύλος Γιαλαγκολίδης εκφράζοντας το έντονο ενδιαφέρον του για την 9η ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ την επισκέφτηκε πραγματοποιώντας σειρά επαφών και γνωριμιών με εκθέτες και φορείς.

(Πόλο έλξης για τους επισκέπτες αποτέλεσε και η επιχείρηση ΜΑΝΩΛΑ από την Κατερίνη, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερη κινητικότητα στο χώρο των σύγχρονων ηλεκτρονικών ζυγαριών). Μια επιχείρηση από την Κατερίνη που παρουσιάζει ιδιαίτερη κινητικότητα όπως είναι οι σύγχρονες ηλεκτρονικές ζυγαριές ΜΑΝΩΛΑ αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Στο σταντ (περίπτερο) του κ. Κώστα Μανώλα το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει για πρώτη φορά μια συσκευή (ζυγαριά) για τον κλάδο της πτηνοτροφίας.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι που επισκέφτηκαν την 9η ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ έστειλαν τα δικά τους μηνύματα όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον πρωτογενή τομέα.

Στο σταντ (περίπτερο) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στελέχη του υπουργείου ενημέρωναν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και απαντούσαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν τα Σχέδια Βελτίωσης, τους Νέους Αγρότες, το νέο Πρόγραμμα 2014-2020 κλπ.

Τέλος, κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, ομιλιών κλπ, όπως η ενημερωτική ημερίδα της εταιρίας GEOHELLAS για τον ατταπουλγίτη.