Στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις 6 το απόγευμα σε πόλεις της Ελλάδας από δεκάδες περιβαλλοντικά κινήματα συμμετείχαν και πολίτες της Κατερίνης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας και κρατώντας αφίσες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας».

 

 

Ειδικότερα οι περιβαλλοντικές κινήσεις ζητούν την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου, που αναμένεται να εισήχθη σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση επί της αρχής, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο με την ψήφισή του. Συγκεκριμένα, πάνω από 170 συλλογικότητες, οργανώσεις και δημοτικές παρατάξεις έχουν ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου του Κωστή Χατζηδάκη, ενώ συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών στη διαδικτυακή εκστρατεία για την απόσυρση το σχεδίου νόμου που μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει τις 18.000.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η βουλεύτρια Πιερίας Μπέττυ Σκούφα και το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Γνωσούλα Χαϊλατζίδου. Δείτε τις δηλώσεις τους: