Χρ. Μυστρίδης: “Ο σύλλογος θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τα υψηλά ιδανικά”

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, παράλληλα με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα δεξιώσεων Grande Sala.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο π.Κυριάκος Κοκελίδης ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, Θεόδωρος Παυλίδης,  ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑΔΗΚ Αλέξανδρος Γιουμίδης, καθώς κ.α. εκπρόσωποι αρχών, φορέων και συλλόγων. Για μια ακόμη χρονιά την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικά η Δίον τηλεόραση,  ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Σε σύντομη αναφορά του κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Δ.Σ Χρήστος Μυστρίδης,  έκανε μια συνοπτική αναδρομή στα  δρώμενα της περασμένης αθλητικής περιόδου τονίζοντας χαρακτηριστικά:  «o σύλλογος μας προσθέτει το δικό του λιθαράκι προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό της Πιερίας. Θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, την υγεία του, το ευ ζην και τα υψηλά ιδανικά.  Η δυναμική του συλλόγου  οφείλεται στην  εθελοντική συνεισφορά των πολυάριθμων  μελών και φίλων μας». Μετά τον χαιρετισμό  ακολούθησε η προβολή video με τις σημαντικότερες έως σήμερα στιγμές στη διαδρομή του συλλόγου.

Την αμέριστη στήριξη της Εκκλησίας και προσωπικά του  Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου στις πρωτοβουλίες του συλλόγου εξέφρασε ο   π.Κυριάκος Κοκελίδης, ο οποίος ευλόγησε την πίτα και αναφέρθηκε  «στον ιδιαίτερα θετικό απόηχο που είχε η συνεργασία του με τον σύλλογο το περασμένο καλοκαίρι όταν και  συνδιοργανώθηκε αγώνας δρόμου, με αφορμή τα 50 χρόνια ανέγερσης του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους».

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ  Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντική δράση του συλλόγου, ενώ προανήγγειλε ενδυνάμωση της εποικοδομητικής συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς δράσεις για το 2015.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του Πρωταθλητή Ελλάδος Μιχάλη Παρμάκη, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε το έργο του συλλόγου τονίζοντας χαρακτηριστικά:   «ο ΖΕΥΣ Πιερίας αποτελεί  πρότυπο λειτουργίας για όλους τους συλλόγους της Ελλάδας και αυτό οφείλεται στις συντονισμένες προσπάθειες του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το κέφι απογείωσαν οι δεξιοτέχνες  παραδοσιακής μουσικής  των σχημάτων που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Αναμνηστικές πλακέτες στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν στους Παύλο Παντελιάδη και Ράνια Σαλαμάντη (αθλητές- μέλη του συλλόγου με τον καλύτερο χρόνο τερματισμού σε Μαραθώνιο για το 2014). Στον Ιορδάνη Παπαδόπουλο για τους τερματισμούς και τις διακρίσεις του σε αγώνες  IRONMAN. Στον Γιάννη Κρυστάμτζη για τα 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας του στην δρομική κοινότητα ενώ το  «ευ αγωνίζεσθαι»  απονεμήθηκε στον Βαγγέλη Σκλιοπίδη. Τέλος αναμνηστική πλακέτα απενεμήθηκε στον καρδιολόγο Θεόδωρο Γρηγορόπουλο για την προσφορά του στο σύλλογο.

Τυχερός της βραδιάς ο Απόστολος Τσερτικίδης, ο οποίος κερδίζει  τριήμερο ταξίδι στην Σαντορίνη, μια δωρεάν συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών ή στον Ορειβατικό Μαραθώνιο και αθλητικά αξεσουάρ. Ταξίδια και πλούσια δώρα δόθηκαν σε όλους όσοι παρέστησαν και ενίσχυσαν τη λαχειοφόρο αγορά.