Στη κατάμεστη αίθουσα του ιστορικού νεοκλασικού κτηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού, με πρωτοβουλία της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού και με την συνεργασία του Δήμου Πύδνας –  Κολινδρού, πραγματοποίθηκε την Κυριακή 15-2-2015 με ομιλητή τον κ. Ηλία ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΝΟ, Καθηγητή της Σχολής Γεωπονίας και Δ/ντή του Εργαστηρίου Γεωργίας, του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και θέμα: «Ποιο είναι το μέλλον της Ελληνικής Γεωργίας, μέσα από την Κοινή Ευρωπαϊκή Αγροτική Πολιτική;»

Ο κ. Ελευθεροχωρινός ανέφερε ότι η άσκηση της γεωργίας στη χώρα μας είναι αναγκαία επειδή καλύπτει διατροφικές ανάγκες, είναι χώρος απασχόλησης [πρωτογενής τομέας (γεωργοί, κτηνοτρόφοι), δευτερογενής και τριτογενής τομέας [απασχόληση σε πολλαπλασιαστικό υλικό (σπόροι, φυτά, ζώα), λιπάσματα, γεωργικά φάρμακα, εκμηχάνιση, εγκαταστάσεις, μεταποίηση, τυποποίηση, διακίνηση, εμπορία, έρευνα, παροχή συμβουλών] και συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση του ΑΕΠ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός από τον εκπρόσωπο της εκκλησίας, ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού με σχεδόν σύσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, επρόσωποι φορέων και συλλόγων όχι μόνο από τον Κολινδρό αλλά και από την γύρω περιοχή.