Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 

Με την παρουσία μικρών και μεγάλων ηλικιακά χορευτών, αλλά και  συγγενών και φίλων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του χορευτικού τμήματος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης. Και βέβαια σε μια τέτοια εκδήλωση όπου ο χορός, το τραγούδι και το κέφι περισσεύουν, δικαιώνεται η άποψη ότι τα στοιχεία αυτά αποτελούν την πρωταρχική καλλιτεχνική έκφραση του ανθρώπου.

Κάθε συνάντηση του χορευτικού της Ε.Π.Μ. Κατερίνης διακρίνεται από την πληθώρα των παρευρισκομένων, τις ευχάριστες στιγμές, το ξεχωριστό γλέντι  και τη διάθεση των μελών του τμήματος για συνέχιση και διαιώνιση των παραδοσιακών χορών και ακουσμάτων.

Οικοδεσπότης ο έφορος χορευτικού της Εστίας Παναγιώτης Σάββας, ο οποίος τηρώντας το έθιμο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, πρόσφερε από ένα κομμάτι στον Πρόεδρο της Ε.Π.Μ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη ,στους χοροδιδασκάλους Ευάγγελο Παπανικολάου, Γεώργιο Δημόπουλο και Ιωάννη Μοσχίδη, στα μέλη της Εφορείας Μαρία Δουκάκη, Κική Παπατολίκα, Χρύσα Τζάγκα, Έφη Μπίσμπα  , Αναστάσιο Πολυχρονίδη, Ευάγγελο Γκούτζα και για την Ιματιοθήκη στο μέλος της Ελένη Παπά, ενώ ο ίδιος αναδείχθηκε και ο τυχερός της χρονιάς κερδίζοντας του φλουρί.

Από τους χορευτές τυχερή αναδείχθηκε η μικρή Χριστίνα Βατουσιάδου με κέρδος ένα tablet.

Τυχερή της λαχειοφόρου αγοράς ήταν  η μικρή Λεμονιά Παντελίδη που κέρδισε ένα ποδήλατο.