Το βιβλίο της με τίτλο «Οι εκλεκτοί της αγάπης» παρουσίασε η συγγραφέας Ρένα Τριανταφυλλίδου το Σάββατο 25 Απριλίου στην Αστική Σχολή Κατερίνης. Την παρουσίαση διοργάνωσαν ο ΟΠΠΑΠ, η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ) και η Ένωση Συγγραφέων Πιερίας.

Για το τρίτο κατά σειρά έργο της συγγραφέα αλλά και για την ίδια την Ρ. Τριανταφυλλίδου, η οποία προέρχεται από το χώρο της δημοσιογραφίας και αποτελεί επί πολλά συναπτά μέλος της ΕΣΕΤ, μίλησαν ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Ευγένιος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης και ο πρόεδρος της ΕΣΕΤ Γιώργος Κουκουλιάτας. Στο τέλος το λόγο έλαβε η συγγραφέας, η οποία αναφέρθηκε στη διαδικασία της συγγραφής και το περιεχόμενο του βιβλίου. Το γενικό συντονισμό της παρουσίασης είχε η δημοσιογράφος Δήμητρα Θεοδωροπούλου.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως το βιβλίο «Οι εκλεκτοί της αγάπης» ήταν ένα από εκείνα που τον εξώθησαν να το διαβάσει μέχρι τέλους. Αυτό που υπογράμμισε είναι πολλές φορές έρχονται οι συγγραφείς να δώσουν απαντήσεις της ουσίας και κυρίως της έρευνας για όσα μας απασχολούν. Επισήμανε επίσης πως είναι πολύ έντονα τα δημοσιογραφικά στοιχεία και ο δημοσιογραφικός λόγος της συγγραφέα. «Δίνει μαθήματα δημοσιογραφίας μέσα από το μύθο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης, αναφέρθηκε και στην Αγάπη, που έχει διττό ρόλο, αφού έτσι ονομάζεται και η πρωταγωνίστρια και επισήμανε πως αποτελεί τον ορισμό του εθελοντισμού, γι’ αυτό και θα έπρεπε να προωθηθεί στις εθελοντικές ομάδες, αλλά και στα σχολεία.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλίδης επισήμανε πως η συγγραφέας επιχειρεί με επιτυχία να στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα της νεοελληνικής κουλτούρας μέσα από ιστορίες πέντε διαφορετικών ηρώων, αλλά και να προτείνει λύσεις. Στόχος η αφύπνιση του πολίτη που μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες κρίσεις επαναπαύεται και ξεχνά να ονειρεύεται.

Για τη Ρ. Τριανταφυλλίδου μίλησε και ο κ. Κουκουλιάτας υπογραμμίζοντας πως ο τρόπος που ασκεί τη δημοσιογραφία είναι ο τρόπος που θα έπρεπε να το κάνουν όλοι. «Μπορεί να γράψει το όνομά της σ’ αυτό που λέγεται λειτούργημα της δημοσιογραφίας. Η Ρένα τιμά την ΕΣΕΤ τόσο με το δημοσιογραφικό της όσο και με το συγγραφικό της έργο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια η συγγραφέας αναφέρθηκε με συγκίνηση στη διαδικασία της συγγραφής του βιβλίου, τους ήρωές της και διάβασε ένα μικρό απόσπασμά του. Μετά το τέλος της παρουσίασης η κα Τριανταφυλλίδου συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους και υπέγραψε βιβλία της.