ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΠΑΠ, ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ

«ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ»

 

Οι προσεχείς διοργανώσεις και συνδιοργανώσεις εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης παρουσιάστηκαν το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου σε συνέντευξη τύπου στην Αστική Σχολή Κατερίνης.
Στη συνέντευξη, που έδωσαν από κοινού ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης, ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Δημήτρης Κυριακού και ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης Αναστάσιος Πολυχρονίδης, παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έγινε αναφορά στις προσεχείς εκδηλώσεις και συγκεκριμένα στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης, στις εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης Πιερίδων Μουσών και ειδικότερα την Ελληνοκυπριακή Χορευτική Συνάντηση, αλλά και στις μεταγενέστερες εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες μέσα στον Ιούλιο.
Τη συνέντευξη άνοιξε ο κ. Χιονίδης, ο οποίος τόνισε πως είναι ξεχωριστή χαρά όταν μέσα στις δύσκολες καταστάσεις μπορείς να απαντάς με πολιτισμό και χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική την προσπάθεια που γίνεται από τη διοίκηση του ΟΠΠΑΠ. Όπως επεσήμανε, βασική αρχή είναι να δοθεί η δυνατότητα σε τοπικούς καλλιτέχνες, συλλόγους και σχήματα να εκφραστούν, ενώ αναφέρθηκε και στην πολύ σημαντική διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Νέων. «Η δραστηριότητα του ΟΠΠΑΠ είναι πολυσχιδής και είναι χαρακτηριστική για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Με τα ελάχιστα χρήματα που έχουμε συνεχίζουμε να στηρίζουμε την παιδεία και τον πολιτισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο Φεστιβάλ Ολύμπου υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να δημιουργηθεί βλάβη στο σημαντικό διεθνή θεσμό από τις εξελίξεις και καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στις εκδηλώσεις του.
«Να δώσουμε χρώμα στις δύσκολες μέρες που περνάμε» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Παυλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ή συνδιοργανώνει ο ΟΠΠΑΠ. Όπως εξήγησε, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουλίου στον Κορινό και την Ολυμπιακή Ακτή αντίστοιχα, με τη συμμετοχή 300 χορευτών από 8 χώρες. Ακολούθως αναφέρθηκε στις συνδιοργανώσεις εκδηλώσεων με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, καθώς στην Ελληνοκυπριακή Χορευτική Συνάντηση που θα γίνει τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της Παραλίας, ενώ απαρίθμησε και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν μέσα στον Ιούλιο.
Ο κ. Παυλίδης σημείωσε πως έγινε προσπάθεια καταγραφής όλων των προτάσεων των συλλόγων μέχρι τον προηγούμενο Ιανουάριο, προκειμένου να υπάρξει έγκαιρος προγραμματισμός, ενώ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία, με στόχο να αναδειχθεί το έργο των ανθρώπων και των τοπικών συλλόγων που ασχολούνται με τον πολιτισμό.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Κυριακού, ο οποίος επεσήμανε πως γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να αναβαθμιστεί το Μουσικό Σχολείο. «Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης είναι και μπορεί να είναι ένα στολίδι για την πόλη μας και το νομό μας. Σο πλαίσιο αυτό υπάρχει και αυτή η συνεργασία με το δήμο Κατερίνης και τον ΟΠΠΑΠ» τόνισε. Ο κ. Κυριακού αναφέρθηκε και στη συνεργασία με το ΚΘΒΕ, στο πλαίσιο της οποίας θα ανέβει και η θεατρική παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπ. Μπρέχτ το βράδυ της Τρίτης 30 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου-5ου ΓΕΛ Κατερίνης (πρ. Πολυκλαδικό). Αξιοσημείωτο είναι πως η παράσταση θα ντυθεί με την πρωτότυπη μουσική που έντυσε την πρώτη παράσταση που ανέβασε το ΚΘΒΕ.
Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Ιουλίου, που είναι και νύχτα πανσελήνου. «Με αφορμή λοιπόν την πανσέληνο, η εκδήλωση αυτή θα είναι αφιερωμένη σε τραγούδια που έχουν σχέση με το φεγγάρι. Η εκδήλωση αυτή θα γίνει στις 9 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο του Πάρκου. Και για τις δύο εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη» σημείωσε ο κ. Κυριακού.
Από την πλευρά του ο κ. Πολυχρονίδης αναφέρθηκε στην Ελληνοκυπριακή Χορευτική Συνάντηση, που θα γίνει τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της Παραλίας. «Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης «Πιερίδων Μουσών» (45η επέτειος για τις ζωντανές παραδόσεις του CIOFF), ενώ γίνεται για την
υποστήριξη της 70ης επετείου εορτασμού της UNESCO.
Στην εκδήλωση χορεύουν και τραγουδούν το Χορευτικό Συγκρότημα «ΚΙΜΩΝ» Ξυλοτύμβου Κύπρου, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Αριδαίας «ΑΚΡΙΤΕΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας και το Χορευτικό Τμήμα Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.