ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

Η παρουσίαση των υποψηφίων που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, έγινε την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας. Το ψηφοδέλτιο, όπως επισημάνθηκε από τον γραμματέα της Νομαρχιακής Χρήστο Τζιουβάρα, χαρακτηρίζεται από ηλικιακή ανανέωση, που όμως δεν λειτουργεί σε βάρος της εμπειρίας. Συγκεκριμένα, στην εισήγησή του ο κ. Τζιουβάρας ανέφερε μεταξύ άλλων πως το δίπολο μνημόμιο – αντιμνημόνιο έχει πλέον καταρρεύσει, όπως έχει καταρρεύσει και το αντιμνημονιακό μέτωπο έχοντας δημιουργηθεί «ένας εύπορος πολιτικός τόπος συνεργασίας και συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, γύρω από μία κοινή εθνική στρατηγική οριστικής εξόδου από την κρίση». Ο κ. Τζιουβάρας πρόσθεσε πως μπορεί το μνημόνιο να είναι ένα δεσμευτικό κείμενο που πρέπει να τηρήσουμε, αλλά είναι και μία αναγκαία συνθήκη για τη σταθεροποίηση και τις προοπτικές της Χώρας. «Απαιτείται ωστόσο και ένα ελληνικό σχέδιο που να υπερβαίνει το μνημόνιο, που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Χώρας, ένα σχέδιο που θα το πιστέψουμε πρώτα απ’ όλα εμείς οι ίδιοι και που θα υπηρετεί τα συμφέροντα και τις προσδοκίες των ελλήνων πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι στόχοι του ΠΑΣΟΚ, συνέχισε, απορρέουν και εναρμονίζονται πάντα με τους στόχους της Χώρας. «Έτσι, ο εκλογικός μας στόχος τώρα, είναι η δημιουργία ενός ισχυρού Τρίτου Πόλου, γέφυρα διαλόγου, συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ των δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή πορεία της Χώρας. Η τρίτη θέση στο ΠΑΣΟΚ είναι επίσης ζήτημα Δημοκρατίας». Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, αποτυπώνεται ανάγλυφα το νέο, με συγκριτικό πλεονέκτημα το συνδυασμό της ριζικής ηλικιακής ανανέωσης, που δεν λειτουργεί εις βάρος της κοινωνικής έκφρασης και της εμπειρίας. «Έχουμε, δηλαδή, πετύχει ένα ψηφοδέλτιο που είναι ριζικά ανανεωμένο, αλλά με πρόσωπα που έχουν ισχυρά ερείσματα στην κοινωνία και με εμπειρία στην πολιτική δράση, στη διαχείριση δημοσίων θεμάτων, μέσα από τη συμμετοχή τους σε φορείς, συλλόγους, στον συνδικαλισμό, στην τοπική αυτοδιοίκηση».
Ακολούθησε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου, στο οποίο συμμετέχουν οι:
1.    Ιωάννης Μαλτζάρης  – Από την Κατερίνη, για 11 χρόνια εκπαιδευτικός στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας στο τμήμα τεχνολογία Ιατρικών εργαστηρίων, με παράλληλη δράση στη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας από το 2008 – 2012, και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής για δεύτερη θητεία.
2.    Δαμιανός Καλπακίδης  – Από την Κατερίνη, ιδιώτης περιβαλλοντολόγος μελετητής, με ενεργό συμμετοχή στο ΠΑΣΟΚ από το Πανεπιστήμιο. Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, όταν στρατεύτηκε στη μάχη των εκλογών. Τώρα είναι μέλος της Κ.Π.Ε.
3.    Σάββας Πετρίδης – Από την Σφενδάμη Πιερίας, στέλεχος του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας, επίσης παρόν σε όλους τους αγώνες της παράταξης, με έντονη συνδικαλιστική δράση αλλά για πρώτη φορά υποψήφιος Βουλευτής, μαζί μας κι αυτός εδώ στον δύσκολο αγώνα να κρατήσουμε την παράταξη ψηλά και την Χώρα όρθια.
4.    Δημήτριος Μαυροειδής – Από την Κατερίνη, ελεύθερος επαγγελματίας. Τον γνωρίσαμε στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το ψηφοδέλτιο «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ».
5.    Ευαγγελία Μόχλα – Φαρμάκη – Από το Λιτόχωρο, Οικονομολόγος του Παντείου Πανεπιστημίου Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας και τώρα στην Συνεταιριστική τράπεζα Πιερίας.  Με έντονη πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική δράση, αλλά και παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, όπου είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος.
6.    Βασίλης Ταβαντζής – Από την Κατερίνη, Αγρονόμος – Τοπογράφος Μηχανικός του Α.Π.Θ., εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας – Μελετητής Δημοσίων και Ιδιωτικών έργων. Επίσης με έντονη δράση σε επαγγελματικούς, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.