ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

 

Με εκδηλώσεις αφιερωμένες στο Μικρασιατικό Ελληνισμό γιορτάστηκε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στην Κατερίνη η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο νέο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, εκπρόσωποι της πολιτικής, στρατιωτικής και αυτοδιοικητικής ζωής του τόπου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.
Οι εκδηλώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα ξεκίνησαν το πρωί στον Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης, όπου μετά το τέλος της Θείας Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και εκφωνήθηκε ομιλία σχετική με την ημέρα από εκπρόσωπο των Συλλόγων Μικρασιατών.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας από τον κ. Αμανατίδη, την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σ. Μαυρίδου, τον υποδιοικητή της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης Θ. Λιακόπουλο, τον  Αστυνομικό Δ/ντή Π.Ε Πιερίας Αθ. Μαντζούκα, εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης.

Επίσης στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του νομού, καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων. Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτή σιγή και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην Αστική Σχολή Κατερίνης με χαιρετισμούς και παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια από τις χορωδίες του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Εφέσου «Ο Ηράκλειτος», καθώς και ολιγόλεπτη μουσικοθεατρική παράσταση.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της ίδιας μέρας στην Πλ. Ελευθερίας με παρουσίαση μικρασιάτικων χορών από τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων Μικρασιατών Πιερίας, Μικρασιατών Ν. Εφέσου, Κονταριώτισσας «Πίερες» και του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραλίας. Στην πλατεία υπήρχε επίσης έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στη Μικρασιατική Καταστροφή.