Στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου το βράδυ, συγκέντρωση-σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων από το νομό, προκειμένου να συντονιστούν για το πώς θα αντιδράσουν στα επικείμενα εξοντωτικά μέτρα που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση και αφορούν το φορολογικό και την ασφάλισή τους στον ΟΓΑ. Ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι των Ομάδων Καπνού, των Αγροτικών συνεταιρισμών και Συλλόγων, η ΕΝΑ Πιερίας, εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής του Δήμου Δίου Ολύμπου  Αντιδήμαρχοι κ.κ. Διονύσης Φόλιος και Σάκης Καλαιτζής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας Δημήτρης Τσιμήτρης και μικρός αριθμός αγροτών.
Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βροντούς Πιερίας Χρήστος Βάγιας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στον κλάδο, για τις συναντήσεις και επαφές που είχε αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. Τόνισε την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει να ενημερωθούν όλοι οι αγρότες της Πιερίας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και κάλεσε να συμμετέχουν ΟΛΟΙ στις κινητοποιήσεις, αφού διαφορετικά δεν θα υπάρξει μέλλον και αύριο για τον αγρότη, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.

Επικεντρώθηκε στο θέμα της φορολόγησης των αγροτών επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση επιμένει στο να μην έχει ξεκάθαρη θέση στο τι ακριβώς θα κάνει. Προτάθηκε να υπάρξει κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα για διαμαρτυρία και πως για τον λόγο αυτό θα χρειαστεί η συνδρομή των Οργανώσεων της περιοχής (Ομάδων Καπνού, Συνεταιρισμών) στο να ναυλωθούν λεωφορεία. Χαιρέτισαν τους παρευρισκόμενους ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας Δημήτρης Τσιμήτρης και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης Γιώργος Χαρισόπουλος.
Ο Πρόεδρος του ΑΣ Καρίτσας Διονύσης Φόλιος συμφώνησε στο ότι θα πρέπει να υπάρξει δυναμική κάθοδος των αγροτών της περιοχής στην Αθήνα για την διαμαρτυρία, ενώ ο Πρόεδρος του ΣΠΕΚΟ Βροντούς Γιώργος Νάτσιος ανέφερε πως θα πρέπει ο κάθε συν/σμός να βάλει τουλάχιστον από 2 λεωφορεία για τον σκοπό αυτό.  Εξίσου τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Καπνικού Συν/σμού Πιερίας Σάκης Παππάς, ο Πρόεδρος του ΑΣ Σφενδάμης Γιώργος Πολυχρονίδης, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΚΟ Κονταριώτισσας Ηλίας Ρίζος, ο Πρόεδρος της ΕΝΑ Πιερίας Γιάννης Δημαλής και το μέλος του ΑΣ Καρίτσας Γιώργος Τοπάλης.