ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ

Στον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, που θα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 1 Νοεμβρίου στην Πλατεία Δημαρχείου, συμμετείχε η Κατερίνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στην πόλη με πρωτοβουλία της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Πιερίας, συμμετείχαν φέτος περίπου 30 άτομα, ακόμη δηλαδή περισσότερα από πέρυσι. Κεντρικό μήνυμα της φετινής εκδήλωσης ήταν «Θηλασμός και εργασία: μπορεί να δουλέψει» και στόχος όπως κάθε φορά η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η ανάγκη εξοικείωσης εκ νέου της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.
Στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό συμμετείχαν περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας.
Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού.

Στις ομάδες μας, μητέρες από όλη την Ελλάδα (και το εξωτερικό) βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο.
«Το 2014, δημιουργήσαμε την Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Πιερίας, που στόχο έχει την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό.
Δεν είμαστε επαγγελματίες υγείας, απλώς μοιραζόμαστε καλοπροαίρετα τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει και συνεχίζουμε να αποκτούμε, μέσα από το ταξίδι της μητρότητας. Η προσφορά των μελών είναι εθελοντική» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομάδας.