Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή με στόχο να ψηφιστεί έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Κρίσιμο το τρέχον 24ωρο για «κόκκινα» δάνεια και Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων με στόχο να κλείσει μέχρι αύριο η συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών.

Λίγο μετά τις 12 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών, για το ζήτημα του νέου ταμείου.

Συνάντηση με τα επιτελεία των θεσμών θα έχει το μεσημέρι ο Γιώργος Κατρούγκαλος, οπότε και θα συζητηθούν ζητήματα εκτός του πακέτου των 13 προαπαιτουμένων, όπως η προετοιμασία για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και την αγορά εργασίας, που αποτελούν αντικείμενο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

Θα ακολουθήσει στις 14.30 συνάντηση των εκπροσώπων του κουαρτέτου με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη ενώ το απόγευμα στις 19.00 έχει προγραμματισθεί νέο ραντεβού με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Σταθάκη για τα «κόκκινα» δάνεια.

Στην συνάντηση της Τετάρτης, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, αντικείμενο μελέτης αποτέλεσε το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με τις δύο πλευρές να μην καταλήγουν σε συμφωνία. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μία πρώτη προσέγγιση σχετικά με το ταμείο των αποκρατικοποιήσεων.

Το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή με στόχο να ψηφιστεί έως τις 18 Δεκεμβρίου.

www.skai.gr