ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΚΑΤ

 

Ολοκληρώθηκαν, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, στην Παραλία Κατερίνης, οι αγώνες της 5ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ρεγκάτα παράλληλα με το 20ό Κύπελλο Χριστουγέννων που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης. Πάνω από 200 αθλητές και αθλήτριες των κατηγοριών Optimist, Laser 4.7 και Laser RDL από όλη την Ελλάδα, αλλά και  από Τουρκία, Βουλγαρία και Αίγυπτο συμμετείχαν στους αγώνες, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από τις 27 Δεκεμβρίου. Στην κατηγορία των Optimist κάτω των 11 ετών

πήραν μέρος συνολικά 74 σκάφη, ενώ στα Optimist άνω των 11 ετών 67. Στα Laser 4.7 οι συμμετοχές έφτασαν τις 36 και στα Laser RDL τις 29.

O καιρός δε βοήθησε στη διεξαγωγή των αγώνων, αφού η άπνοια  τις δυο πρώτες ημέρες δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή ιστιοδρομιών, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που κυμαίνονταν από 5 – 25 knots και ο πολύ μεγάλος κυματισμός την 3η ημέρα δυσκόλεψε πολύ τους ιστιοπλόους.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 2 ιστιοδρομίες για τα Optimist, 3 ιστιοδρομίες για τα Laser 4.7 και 4 ιστιοδρομίες για τα Laser RDL.
Τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης εκπροσώπησαν υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους Λύρα Βασίλη οι αθλητές και αθλήτριες: Νικόλαος Δαμδούμης, Μυστακίδου Άννα και Καβακίδου Μαρία στην κατηγορία Optimist άνω των 11 ετών οι Κυριακίδης Σπυρίδων και Ψωμιάδης Ιωάννης στην κατηγορία Laser 4.7. Αγοριών και η Πετρίδου Ειρήνη Ιωάννα στην κατηγορία Laser 4.7.Κορασίδων

Παρά τις αντίξοες συνθήκες της τελευταίας ημέρας των αγώνων, η συνολική εμφάνιση των 6 αθλητών και αθλητριών του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης ήταν θετική με την αθλήτρια Πετρίδου Ειρήνη-Ιωάννα να κατακτά το αργυρό μετάλλιο καταφέρνοντας  να εξασφαλίσει την 2η θέση στην κατηγορία Laser 4.7 Κορασίδων.