ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΜΕΛΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης συμπαρατάσσεται στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματα των επιστημονικών φορέων (μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων κλπ), των αγροτών και όλων όσων που θίγονται από την λαίλαπα του ασφαλιστικού και γενικότερα από τις μνημονιακές δεσμεύσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση κατ’ εντολή των δανειστών και των αγορών .
Το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 15-1-2016, και στο οποίο  συμμετείχε και το Εργατικό μας Κέντρο, αποφάσισε  24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και τη δημιουργία κοινού μετώπου αντίδρασης.
Γι αυτό, η Διοίκηση του Εργατικού μας Κέντρου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τον κόσμο της εργασίας, της επιστήμης και όλους όσους πλήττονται από την απαράδεκτη αυτή πρόταση της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 4 Φεβρουαρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 10.30 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο για να μην περάσουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί που εξαθλιώνουν κοινωνία και οικονομία.

 

 

 

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ:ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Η ΛΑ.Ε στηρίζει τον παναγροτικό ξεσηκωμό – Αναγκαία η συμπόρευση σε ένα κοινό αντιμνημονιακό αγώνα με τους εργαζομένους των πόλεων
Η Λ.ΑΕ στηρίζει τον παναγροτικό ξεσηκωμό με αφορμή τα προωθούμενα μέτρα – «λαιμητόμο» στο φορολογικό – ασφαλιστικό. Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του αγροτικού κόσμου δημιουργεί ένα ισχυρό «μέτωπο» κατά των εξοντωτικών μνημονιακών μέτρων και της υπερφορολόγησης. Η επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαμαρτυρόμενων αγροτών το πρωί της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου, στην Κομοτηνή, ρίχνει τις «μάσκες» επιβεβαιώνοντας ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ, με το σύνολο των φιλομνημονιακών κομμάτων, έχουν ένα και μόνο στόχο: να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο, με τη χρήση βίας και επιχειρήσεις καταστολής των κοινωνικών αντιδράσεων, τις παράλογες και αντιδημοκρατικές απαιτήσεις των δανειστών θέτοντας τον ελληνικό λαό σε καθεστώς υποτέλειας και υποδούλωσης. Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του αγροτικού κόσμου «γεννά» την βάσιμη ελπίδα ότι πολύ σύντομα ένα μεγάλο αντιμνημονιακό, προοδευτικό και δημοκρατικό «μέτωπο» θα ανατρέψει τα σχέδια οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης της πλειονότητας των πολιτών της χώρας. Τώρα είναι αναγκαία η συμπόρευση των αγροτών με τους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολουμένους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους των πόλεων, σε ένα κοινό και δυναμικό αγώνα, ο οποίος θα προκαλέσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και ανατροπές βάζοντας οριστικά τέλος στον εφιάλτη των μνημονίων και ανοίγοντας το δρόμο για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της Ελλάδας, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι των πιστωτών – «τιμωρών».

 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας δηλώνει την αμέριστη  συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, των επιστημονικών φορέων, των εμπόρων και όλων των ελευθέρων επαγγελματιών ενάντια στα αντιασφαλιστικά  και φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης που οδηγούν στο αφανισμό του πρωτογενή  τομέα αλλά και κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα μας.  Εκφράζουμε την πρόθεσή μας να είμαστε δίπλα στις αγωνιστικές  προσπάθειες των αγροτών και επαγγελματιών της χώρας μας και ενώνοντας και  εμείς τη φωνή μας μαζί τους να ανατρέψουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης για νέους  φόρους, μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Κουτσής Δημήτριος
Ο Γενικός Γραμματέας Τσαλός Αθανάσιος

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ

Ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού, κ. Ευάγγελου Λαγδάρη, το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 18ης Ιανουαρίου 2016   ψήφισε ομόφωνα την επικαιροποίηση του από 30-10-2015 ψηφίσματος διαμαρτυρίας για τα μέτρα κατά των αγροτών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας – Κολινδρού εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του στα εύλογα αιτήματα και στον αγώνα του αγροτικού κόσμου, που αποτελεί τον πιο παραγωγικό και ζωτικό κλάδο της εθνικής μας οικονομίας. ΓΓ αυτό και αντιτίθεται στα σκληρά μέτρα φορολόγησης που επιβάλλονται στους αγρότες, όπως είναι η αύξηση του ΦΠΑ των γεωργικών εφοδίων, η κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου στο ηλεκτρικό ρεύμα, η αύξηση του
συντελεστή του φόρου στο 26% και της προκαταβολής του στο 100% και ο διπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓΑ.
Τα μέτρα αυτά δεν είναι απλώς πρωτοφανή, παράλογα και άδικα, αλλά ιδιαίτερα καταστροφικά για τον αγροτικό κόσμο και ισχυρό πλήγμα για τον τομέα της ελληνικής γεωργίας, που ήδη πλήττεται σοβαρά από την κατάρρευση των τιμών των προϊόντων, από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και από εκτεταμένες καταστροφές στη φυτική και ζωική παραγωγή των τελευταίων ετών.
Είναι ολοφάνερο πως σε μια περίοδο έντονης και παρατεταμένης κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, μια τέτοια αντιαγροτική πολιτική δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάπτυξης και παραγωγής εθνικού πλούτου, απεναντίας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αποδιάρθρωση και διάλυση τον κύριο παραγωγικό ιστό της εθνικής οικονομίας. Άλλωστε, οι αγρότες, όπως και άλλες τάξεις εργαζομένων, -τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί σημαντικές εισοδηματικές απώλειες, έτσι που για πολλούς τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης.
Είναι η ώρα να κατανοήσει το αρμόδιο Υπουργείο Γεωργίας και συνολικά η κυβέρνηση πως αυτή η σκληρή δέσμη των φορολογικών μέτρων είναι εξοντωτική για τον πρωτογενή τομέα και τους ξωμάχους της γης και ότι απομακρύνει κάθε πιθανότητα οικονομικής ανάταξης και εξόδου από την κρίση. Η κυβέρνηση δεν οφείλει απλώς, είναι υποχρεωμένη να αναιρέσει τα ισοπεδωτικά αυτά μέτρα και να στηρίξει τους αγρότες μας που αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες για την επιβίωση τους.
Ο Δήμαρχος
Ευάγγελος Β. Λαγδάρης


Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες από τοΔημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δίου -Ολύμπου

Το  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου –  Ολύμπου ομόφωνα  εκφράζει την πλήρη  στήριξη και συμπαράταξή του στα δίκαια και λογικά  αιτήματα του αγροτικού κόσμου της χώρας μας. Ο πρωτογενής τομέας  αποτελεί τον πιο παραγωγικό κλάδο της εθνικής μας οικονομίας και για το λόγο  αυτό εκφράζουμε την  αντίθεσή μας  στα σκληρά μέτρα  φορολόγησης που επιβάλλονται στους αγρότες, όπως είναι η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης, η κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου στο ηλεκτρικό ρεύμα, η αύξηση της προκαταβολής φόρου  και ο υπερδιπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓΑ.
Σήμερα που η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, μια τέτοια αντιαναπτυξιακή και αντιαγροτική πολιτική  οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη αποσύνθεση και  κατάρρευση τον κύριο και βασικότερο παραγωγικό πυλώνα  της εθνικής μας οικονομίας.
Είναι η ώρα να καταλάβει η κυβέρνηση  πως η συνέχιση μιας ακόμη σκληρότερης πολιτικής από τους προκατόχους της απέναντι στους αγρότες, διαλύει τον κοινωνικό ιστό, δημιουργεί νέες στρατιές ανέργων και μηδενίζει  κάθε πιθανότητα  εξόδου από την κρίση.
Είναι καιρός η κυβέρνηση να ρίξει μια ματιά και στα παραγωγικά κομμάτια του τόπου μας, να στηρίξει την υγιή  ιδιωτική πρωτοβουλία, τον μικρομεσαίο αγρότη αλλά και επαγγελματία,  διότι μέσα από τέτοιες δράσεις θα δημιουργηθεί πλούτος για την χώρα μας, νέες θέσεις εργασίας και επιπλέον έσοδα για το κράτος.
Ζητούμε από την κυβέρνηση:
1.Να πάρει πίσω τα ισοπεδωτικά αυτά μέτρα και να στηρίξει τους αγρότες μας που αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες για την επιβίωσή τους.
2.Να δώσει κίνητρα   στους νέους αγρότες ώστε να μείνουν στη γη τους και στα χωριά τους
3.Να ενθαρρύνει τις επενδύσεις ιδίως στον πρωτογενή τομέα σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα που δεν θα εξοντώνει τους φορολογούμενους  αλλά αντίθετα θα δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές.

 

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας  με αγρότες της περιοχής

Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου: «Η   κυβέρνηση να επανεξετάσει υπεύθυνα και προσεκτικά τα ζητήματα της φορολογίας και του ασφαλιστικού προς όφελος των αγροτών,  αναλογιζόμενη το σημαίνοντα ρόλο που μπορεί να παίξει ο πρωτογενής τομέας στην αναπτυξιακή πορεία της εθνικής οικονομίας»
Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου,  επισκέφθηκε ομάδα αγροτών της Πιερίας, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, στο γραφείο της  στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, αποτελούμενη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και αγρότη, κ. Δημήτρη Τσιμήτρη, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Βροντούς του Δήμου Δίου-Ολύμπου, κ. Χρήστο Βάγια και τον Αντιπρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας, κ. Γιώργο Τοπάλη.
Οι αγρότες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στις αλλαγές στη φορολογία και στο ασφαλιστικό που -όπως τόνισαν- θα πλήξουν σημαντικά το εισόδημά τους και θα αφανίσουν τον αγροτικό κόσμο και προανήγγειλαν δυν
αμικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός πληθυσμός,  άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους και εξέφρασε την αμέριστη στήριξή της στον προβληματισμό και στους αγώνες  τους.
« Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και η  ενίσχυση και ανάπτυξή του αποτελεί για μας προτεραιότητα καθώς για την Πιερία αποτελεί το βασικότερο πυλώνα της τοπικής οικονομίας. Καταβάλλουμε  κάθε προσπάθεια -πάντα με γνώμονα τη στήριξη των παραγωγών, την αύξηση του εισοδήματός τους, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας και υπαίθρου κ.α -να προωθούμε τα ζητήματα που  αφορούν τον αγροτικό κόσμο » επεσήμανε  η κ. Σοφία Μαυρίδου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ευχήθηκε η  κυβέρνηση να επανεξετάσει υπεύθυνα και προσεκτικά τα ζητήματα της φορολογίας και του ασφαλιστικού προς όφελος των αγροτών,  αναλογιζόμενη το σημαίνοντα ρόλο που μπορεί να παίξει ο πρωτογενής τομέας στην αναπτυξιακή πορεία της εθνικής οικονομίας.

 

 

Συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης με τους εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας

Τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης επισκέφθηκαν εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου του Νομού μας και συγκεκριμένα τον κ. Τσιμήτρη Δημήτριο, Περιφερειακό Σύμβουλο και υπεύθυνο αγροτικών θεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τον κ. Βάγια Χρήστο, Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Δίου Ολύμπου και τον κ. Τοπάλη Γεώργιο, Αντιπρόεδρο του Συνεταιρισμού Καρίτσας υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος κ. Ρέχας Κωνσταντίνος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Πάππας Νικόλαος και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μπίρτση Αναστασία.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών της Πιερίας ενημέρωσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης για τα αιτήματά τους επί του επικείμενου ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου καθώς και για την απόφασή τους να αντιδράσουν δυναμικά στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους με την έναρξη των κινητοποιήσεών τους από την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Ρέχας εξέφρασε τη συμπαράσταση του εμπορικού κόσμου στους αγρότες για την εξεύρεση λύσης επί των δίκαιων αιτημάτων τους καθώς το επικείμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αφορά και επηρεάζει άμεσα όλους τους Έλληνες πολίτες όλων των κοινωνικών ομάδων, πλήττει κατάφορα τον πρωτογενή τομέα αλλά και κάθε μορφής επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα μας.
Από κοινού αποφασίστηκε να υπάρξει νέα συνάντηση των εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης προς πληρέστερη ενημέρωση για τη μορφή των αγροτικών κινητοποιήσεων και των περαιτέρω αποφάσεων που θα ληφθούν.