Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

«ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ»

 

Παρουσία του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου τα εγκαίνια των γραφείων της Λαϊκής Ενότητας στην Πιερία. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν επίσης στελέχη, μέλη και φίλοι του κόμματος.
Τον κ. Χουντή προλόγισαν και καλωσόρισαν ο γραμματέας Νίκος Παντελιάδης και ο πρώην βουλευτής Ζήσης Ζάννας. «Εγκαινιάζουμε μια νέα αφετηρία αγώνων και καλούμε όλους τους Πιεριείς να ενταχθούν στις δυνάμεις της Λαϊκής Ενότητας» τόνισε ο κ. Παντελιάδης, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Ζάννας, οι διαδικασίες συγκρότησης του κόμματος στην Πιερία προχώρησαν γρήγορα μέσα σε αυτούς του 4 μήνες, με τη Λαϊκή Ενότητα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχει αναδειχθεί ως η μοναδική αντιμνημονιακή δύναμη. «Το καλοκαίρι που μας πέρασε το μεγάλο ΟΧΙ που είπε ο ελληνικός λαός απέναντι στα νέα μνημόνια βρήκε μια συνεπή μερίδα ανθρώπων του αγώνα που έκαναν την επιλογή να αποχωριστούν κυβερνητικές θέσεις, που πιστοί στους αγώνες της Αριστεράς, βρίσκονται σήμερα στο πλευρό του ελληνικού λαού» τόνισε μεταξύ άλλων. Προέβλεψε δε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις με προοδευτικό πρόσημο.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Χουντής επεσήμανε πως βρισκόμαστε σε περίοδο δράσης, ενώ σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισε την ημέρα ως «ιστορική», που συμπίπτει με το μεγάλο παλλαϊκό και παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. «Είναι μια μέρα που κλιμακώνεται ο αγώνας των αγροτών, των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών κατά του αντιασφαλιστικού καταστροφικού σχεδίου, που προωθεί η κυβέρνηση μέσα στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων και των εκβιαστικών απαιτήσεων των δανειστών» υπογράμμισε.

Έρχονται πολιτικές ανακατατάξεις
Σήμερα, συνέχισε, ο ελληνικός λαός λέει ένα μεγάλο ΟΧΙ σε αυτά τα σχέδια και ανασυντάσσεται γιατί δεν μπορεί να αντέξει άλλο αυτές τις μνημονιακές πολιτικές. «Εμείς διεκδικούμε να είμαστε μέρος αυτής της πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας, γιατί είμαστε οι δυνάμεις που δεν παραδεχτήκαμε την ήττα. Είναι μια ευκαιρία να ανασυνταχθεί η Αριστερά και οι πατριωτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις» υπογράμμισε συμπληρώνοντας πως η Ευρώπη έχει ξεστρατίσει από τις αξίες της.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Χουντής έκανε τη διαπίστωση πως η «εκτόνωση» της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία θα έρθει μέσω της απόσυρσης του ασφαλιστικού και της αμφισβήτησης στις μνημονιακές πολιτικές. «Αυτό σημαίνει πως θα έρθουν και πολιτικές ανακατατάξεις, που ακόμη δεν τις ξέρουμε» σημείωσε.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο των εκλογών και τη συμμετοχή της ΛΑΕ σε αυτές ο κ. Χουντής τόνισε «δεν είμαστε τα ορφανά του Τσίπρα, υπάρχουν και άλλες δυνάμεις με τις οποίες μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Την πολιτική της συσπείρωσης των αντιμνημονιακών αριστερών δυνάμεων που θέλουν μια διαφορετική Ευρώπη, την επιδιώκουμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Εξάλλου, ο κ. Χουντής δήλωσε ότι σήμερα δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ, με την απόφαση μιας κλειστής ομάδας και αντιδημοκρατικά πρόδωσε αυτές τις αρχές και τις αξίες του. Γίνεται ένα προσωποπαγές κόμμα γύρω από τον πρωθυπουργό. Οπότε με ποιον να συνεργαστούμε;».
Αναφορικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη διαχείριση του προσφυγικού, τη χαρακτήρισε ως επικίνδυνη εξέλιξη. «Υπάρχει ο κίνδυνος να εμπλακούμε στην εξέλιξη της συριακής κρίσης και της κρίσης στην ευρύτερη περιοχή, με απρόβλεπτες συνέπειες για την εθνική κυριαρχία της χώρας» επεσήμανε μεταξύ άλλων.