ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΑΘΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 το Νηπιαγωγείο Κονταριώτισσας επισκέφτηκε το κτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονταριώτισσας “Πίερες”. Σκοπός της επίσκεψης ήταν τα παιδιά να μάθουν για τις παραδόσεις του τόπου μας βλέποντας από κοντά τις παραδοσιακές στολές που φορούσαν παλιότερα οι κάτοικοι της περιοχής και ακούγοντας παραδοσιακά τραγούδια.
Τα παιδιά υποδέχτηκαν η τέως Πρόεδρος του Συλλόγου Ευαγγελία Γκριμούλα και η έφορος-υπεύθυνη βεστιαρίου Νάτσιου Λένα η οποία με μεγάλη ευχαρίστηση φόρεσε όλες τις στολές του Συλλόγου εξηγώντας τα μέρη από τα οποία αποτελείται η κάθε μία. Η κ. Τρικαλοπούλου Κατερίνα είχε την καλοσύνη να ετοιμάσει κεράσματα για τους μικρούς επισκέπτες και τις συνοδούς τους, σπιτικά κέικ και χυμούς. Η χαρούμενη ατμόσφαιρα συμπληρώθηκε όταν τα παιδιά τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια. Πριν αποχωρήσουν οι μικροί μαθητές ζωγράφισαν όσα είδαν και άκουσαν εκεί και χάρισαν τις ζωγραφιές τους στον Σύλλογο σε ανάμνηση της επίσκεψής τους. Επίσης εξέφρασαν την επιθυμία να έρθουν και να χορέψουν ξανά. Ευελπιστούμε του χρόνου που θα είναι στην πρώτη τάξη του Δημοτικού να επιστρέψουν ως μαθητές, πλέον, του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου.
Η Πρόεδρος Μαρία Γκριμούλα θα ήθελε να ευχαριστήσει την Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Αγαθόγλου Σμαρώ καθώς και τις νηπιαγωγούς Κουλιανοπούλου Άννα και Μαλτά Ελένη για την πρωτοβουλία τους και να τις συγχαρεί για την άψογη συμπεριφορά των λιλιπούτειων μαθητών καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης. Ευελπιστούμε να υπάρχουν κι άλλες τέτοιες δραστηριότητες στο μέλλον.

Η πρόεδρος Μαρία Αθ. Γκριμούλα