ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Όταν η αλληλεγγύη νικά, αναδεικνύεται η ανθρωπιά! Αυτό βιώνουμε στο σχολείο μας καθημερινά από την περασμένη Πέμπτη, όταν ανακοινώθηκε από τη διευθύντρια η πρόθεσή της να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε προς ανακούφιση των προσφύγων που δοκιμάζονται στην Ειδομένη περιμένοντας να τους επιτραπεί το πέρασμα στην F.Y.R.O.M. κι από εκεί η πορεία τους προς χώρες της Β. Ευρώπης.
Οι εικόνες που προβάλλονται καθημερινά από τα κανάλια είναι σκληρές και αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές των εφηβικών ψυχών. Αυτή η ευαισθησία «μεταφράζεται» σε πράξη και η πράξη σε βοήθεια. Λίγα κουτιά γάλα, πάνες για τα μωρά, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, τρόφιμα καταφθάνουν στο σχολείο κάθε πρωί και γεμίζουν το γραφείο της διεύθυνσης. Μέχρι το μεσημέρι έχουν ήδη συσκευαστεί και κάποιος από τους καθηγητές μεταφέρει τα δέματα σε μια από τις δομές αλληλεγγύης που εδρεύουν και δρουν στην Κατερίνη. Κι από εκεί παίρνουν το δρόμο για τα σύνορα…
Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στις μαθήτριες και στους μαθητές μας γι’  αυτή τους τη μεγαλοψυχία. Σε δύσκολους οικονομικά καιρούς αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι ΟΤΑΝ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΙΚΑ, ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ!