Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

Στην Κατερίνη βρέθηκε την Παρασκευή 11 Μαρτίου ο βουλευτής Ηρακλείου και αν. γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο περιοδείας στην Κεντρική Μακεδονία ενόψει του 10ου Τακτικού Συνεδρίου. Ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε με τα στελέχη του κόμματος και μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες για την προετοιμασία του Συνεδρίου και τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων προέδρων.
Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Αυγενάκης άσκησε κριτική στους  κυβερνητικούς χειρισμούς στο φλέγον θέμα του προσφυγικού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται να ήταν ενήμερος για το κλείσιμο των συνόρων και την περιθωριοποίηση της χώρας μας. Αν αυτό επιβεβαιωθεί χρήζει ιδιαίτερης συζήτησης και ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα δικαίωμα να ομιλεί για υπευθυνότητα και συνεννόηση, για πατριωτισμό αλλά και στρατηγική αντιμετώπισης του προσφυγικού. Θεωρούμε πως η εικόνα του πρωθυπουργού στη Σμύρνη ήταν θλιβερή, ενός μίζερου, μοναχικού και χαμένου ηγέτη κράτους, που πέρα από το χαριεντίζεται και να μοιράζει τριαντάφυλλα, το αποτέλεσμα ήταν μηδέν ή και κάτω του μηδενός, μιας και οι ροές των μεταναστών το τριήμερο που μας πέρασε έχουν αυξητικές τάσεις αντί να μειωθούν».
Συνεχίζοντας υπογράμμισε πως η ΝΔ αντιμετώπισε από την αρχή με απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα το προσφυγικό χωρίς να επιδιώκει μικροκομματικά οφέλη. Αντίθετα, όπως είπε, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συστήσει επιτροπή με ειδικούς, που σε καθημερινή βάση ενημερώνονται για το θέμα. Επίσης, ο κ. Αυγενάκης επέρριψε ευθύνες και στους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίοι είτε κράτησαν μια εξαιρετικά σκληρή στάση είτε έκαναν λάθος εκτιμήσεις.
Όσον αφορά το 10ο Συνέδριο, ο βουλευτής Ηρακλείου τόνισε πως η ΝΔ, αλλά και η ίδια η Ελλάδα θα βγουν κερδισμένες από αυτό. «Το κόμμα ανοίγεται στην κοινωνία για να βρει τους ικανούς και χρήσιμους ανθρώπους. Τίθεται το ζήτημα αν και κατά πόσο μέλη των ψηφοδελτίων, πολιτευτές δηλαδή και όχι εκλεγμένοι στις εκλογές, θα αξιοποιηθούν σε δημόσιες θέσεις. Αυτό είναι ένα θέμα που βρίσκεται σε διαβούλευση. Θα λάβουμε υπόψη τις θέσεις των μελών πριν πάρουμε την τελική απόφαση. Επιδίωξή μας είναι να έχουμε ενεργά μέλη γι’ αυτό και η άποψη των μελών έχει αξία» επεσήμανε.
Ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει τίποτα για να μείνει κρυμμένο, ακόμη και θέματα που στο παρελθόν θεωρούνταν ταμπού. «Ακόμη και θέματα που μέχρι πρόσφατα αν τολμούσες να τα ξεστομίσεις ήσουν ένας εκ των αμφισβητιών του προέδρου τώρα συζητούνται. Καθαρές κουβέντες, ανοιχτή συζήτηση. Η ΝΔ έχει συνέχεια. Χρειάζεται σεβασμός στο παρελθόν και στην πορεία του καθενός, αλλά και αναζωογόνηση από διαφορετικό, καινούριο και φρέσκο δυναμικό» σημείωσε.
Ο κ. Αυγενάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ενδεχόμενο των εκλογών εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα και τονίζοντας πως είναι μάλλον απίθανο εν μία νυκτί ο πρωθυπουργός «να διορθωθεί, να σοβαρευτεί και να κυβερνήσει».