ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ

Εποικοδομητική ήταν η επίσκεψη των μικρών μαθητών  του 6ου νηπιαγωγείου Κατερίνης, στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού την Πέμπτη 17 Μαρτίου. Η ξενάγηση και η υποδοχή στο χώρο, έγινε από τον υπεύθυνο του Βιολογικού κ. Θωμά Σεϊταρίδη και από τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ  Κατερίνης κ. Αλέξανδρο Καλτσίδη. 
Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο κεντρικό αντλιοστάσιο ύδρευσης της Βροντούς, όπου αρμόδιος υπάλληλος της επιχείρησης έκανε την ξενάγηση στον χώρο καθώς οι μαθητές ήταν συνοδευόμενοι από την νηπιαγωγό κ. Γίδαρη Στέλλα, άλλες συναδέλφους αλλά και από τις μητέρες τους
Η εκδρομή έγινε στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Τρέχει, τρέχει το νερό» αλλά και δυο ευρωπαϊκών προγραμμάτων  «Child drop  και  Water explorer». Στα προγράμματα αυτά οι δράσεις, είναι ιδιαίτερα επιμορφωτικές, καθώς μέσω της επίσκεψης τους οι μαθητές είδαν τον τρόπο και την διαδικασία καθαρισμού του νερού, ενημερώθηκαν για το πόσο σημαντικό είναι να μην πετάμε σκουπίδια στο νερό αλλά και πώς το νερό φτάνει στο σπίτι μας.
Το κλίμα που ολοκληρώθηκε η επίσκεψη ήταν ευχάριστο. Άμεσα προγραμματίζεται και άλλη επίσκεψη. «Είναι ιδιαίτερη χαρά μας, να μας επισκέπτονται  μαθητές στα πλαίσια των μαθητικών δράσεων. Να ενημερώνονται για το σύστημα ύδρευσης της πόλης μας αλλά και να μην ξεχνάνε πόσο σημαντικό είναι το νερό στην ζωή μας.  Νερό πηγή ζωής κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη» τόνισε ο κ. Φώτιος Δρούγκας.