ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Για την σημασία του νερού στη ζωή μας αλλά και τον σεβασμό ως προς τη χρήση του, ενημερώθηκαν όλοι οι μαθητές του 17ο Δημοτικού σχολείου Κατερίνης, την Τρίτη 22 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, ύστερα από αίτημα του σχολείου.
Ο αρμόδιος υπάλληλος κ. Παρτσαλίδης Ιωάννης έκανε την παρουσίαση σε όλους τους  μαθητές. Τόνισε ότι «το νερό είναι το σημαντικότερο αγαθό στην ζωή μας, καθώς χωρίς αυτό δεν μπορεί να ζήσει κανένας ζωντανός οργανισμός. Επίσης, όλοι πρέπει να σκεφτούμε ότι σε αρκετές χώρες του κόσμου υπάρχει λειψυδρία, με αποτέλεσμα το νερό να αποτελεί αιτία πολέμου. Για τον λόγο αυτό, πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση του νερού, έτσι ώστε να μην εξαντλήσουμε τα διαθέσιμα αποθέματα μας».
Στη συνέχεια, οι μαθητές εξέφρασαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απορίες τους. Επίσης, τους μοιράστηκε ένας πρακτικός οδηγός εξοικονόμησης του νερού, με στόχο την μείωση της καθημερινής κατανάλωσης του νερού στο σπίτι μας.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης κ. Φώτιος Δρούγκας, σημείωσε σε δήλωση του ότι « Η σωστή ενημέρωση μας αφορά όλους. Πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι ως προς τη χρήση του νερού. Σε πολλές χώρες, οι κάτοικοι αλλά και μικρά παιδία στερούνται το νερό και πόσο μάλλον καθαρό νερό. Έτσι, πρέπει να σεβόμαστε το πιο πολύτιμο αγαθό. Νερό πηγή ζωής».