ΦΗΜΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ

Ο Παναγιώτης Μπερεδήμας είναι ο νέος διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, ο οποίος ελλείψει διοικητή αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου. Ο κ. Μπερεδήμας αναλαμβάνει στη θέση της Μαρίας Μαλλιάρα, η οποία ως διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας ασκούσε τα καθήκοντα της αν. διοικήτριας το τελευταίο τρίμηνο.
Ωστόσο, δημοσιεύματα έφεραν την κα Μαλλιάρα να είναι δυσαρεστημένη από αυτήν την εξέλιξη κάνοντας λόγο για «καθαίρεση» και δηλώνοντας πως θα παραιτηθεί από τη θέση της στο Νοσοκομείο ως διευθύντρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Μάλιστα, αναφερόταν και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, οι οποίοι, όπως τόνιζε, επί τρεις μήνες δεν επισκέφθηκαν το νοσοκομείο για να δουν πώς αυτό λειτουργεί. Η είδηση αυτή, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε αναστάτωση στους 70 και πλέον νεφροπαθείς του νομού, καθώς θα σήμαινε ταλαιπωρία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Στον απόηχο αυτής της είδησης, ο κ. Μπερεδήμας με δυο ανακοινώσεις του εξηγεί πως η ανάληψη των καθηκόντων του έγινε με καθ’ όλα νόμιμες διαδικασίες και διαβεβαιώνει πως δεν υπήρξε καμιά παραίτηση, αλλά η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λειτουργεί κανονικά. Για το θέμα πήρε θέση με ανακοίνωσή του και το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.
Π. Μπερεδήμας: «Ποια είναι η αλήθεια»
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπερεδήμας αναφέρει τα ακόλουθα:
«Η προηγούμενη θητεία της θέσεως του Διευθυντή/ντριας Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης έληγε εκ του νόμου στις 4-3-2016.
Από τις 8-2-2016 έγινε πρόσκληση ενδιαφέροντος (από την κυρία Μαλλιάρα) για την υποβολή αιτήσεων για τη θέση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης-ΨΤ.
Υπεβλήθησαν δύο αιτήσεις, μία εκ μέρους μου και μία από την κα Μαλλιάρα.
Μετά από απόφαση του Διοικητού της 3ης ΥΠΕ στις 6-3-2016, παρετάθη προσωρινά η θητεία της κας Μαλλιάρα μέχρι οριστικής λήψεως απόφασης.
Η απόφαση τελικά ελήφθη στις 22-3-2016, αναρτήθηκε στη Διαύγεια (ΑΔΑ ΨΞ0ΣΟΡΕΠ-ΣΛ4), και με όρισε Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Εξάλλου, για τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ο κ. Μπερεδήμας τονίζει τα εξής:
«Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λειτουργεί κανονικά με όλο της το προσωπικό.
Δεν υφίσταται καμία παραίτηση κανένα μέλους του προσωπικού της Μονάδας.
Οι ασθενείς πρέπει να αισθάνονται εντελώς ήσυχοι και ασφαλείς καθώς και όλη η κοινωνία του νομού μας. 
Ζητούμε να μην δίνεται βάση σε ψεύδη και ανυπόστατα δημοσιεύματα.
Η μονάδα λειτουργεί κανονικά και παίρνουμε όλα τα μέτρα για την καλύτερη λειτουργία της».
ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας: «Αλήθειες και ψέματα»
Για το θέμα το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας τονίζει τα ακόλουθα:
«Με αφορμή δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο, εργαζόμενη γιατρός στο Νοσοκομείο Κατερίνης, καθαιρέθηκε τηλεφωνικά από τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Η αλήθεια είναι διαφορετική και είναι απλή.
Η γιατρός κα Μαλλιάρα κατείχε τη θέση του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας. Η θητεία της έληξε, όπως λήγουν όλες οι θητείες. Κατόπιν αυτού η θέση προκηρύχτηκε και η ίδια καθώς και  συνάδελφοί της έκαναν αιτήσεις για  την κάλυψη της  θέσης. Τα βιογραφικά αξιολογήθηκαν με βάση τα προσόντα και τη θέση κατέλαβε συνάδελφος της γιατρός.
Όπως βέβαια αντιλαμβάνονται όλοι η κα Μαλλιάρα παραμένει στη θέση της ως διευθύντρια της μονάδας νεφρού και είναι υπεύθυνη για την καλή λειτουργία της. Το ότι δεν επιλέχτηκε για τη θέση του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας δεν αλλάζει το προηγούμενο.
Η «πικρία» της κας Μαλλιάρα  και του κάθε δημόσιου λειτουργού δεν επιτρέπουν  ενέργειες που θέτουν  σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.  Κυρίως  όταν πρόκειται για  ασθενείς  με ιδιαίτερα  προβλήματα υγείας όπως είναι οι νεφροπαθείς ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση.
Σε ότι αφορά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολουθούν την πεπατημένη οδό των παλαιότερων και δεν παρεμβαίνουν σε  υπηρεσιακά θέματα. Αντίθετα συνεχίζουν  τον αγώνα τους, μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό της Πιερίας, να κρατηθεί όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας που οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων οδήγησαν σε απαξίωση».