ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Επιτυχίας συνέχεια για τη Λαϊκή Όπερα «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού» του Μίκη Θεοδωράκη, με ερμηνευτή το Βασίλη Λέκκα, η οποία, μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις στο Λιτόχωρο και την Λεπτοκαρυά, την Παρασκευή 6 Μαΐου παρουσιάστηκε και στο Αμφιθέατρο “Σταύρος Κουγιουμτζής” στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Η μουσικοθεατρική παράσταση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης και συμμετείχαν το Λύκειο Λιτοχώρου, η μικτή χορωδία και λαϊκή ορχήστρα του Ιδρύματος Σακελλαρίδη με τη χορωδία του Συλλόγου Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θεόδωρος Κάκκαλος ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νεολαίας Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ανατολή Κωνσταντινίδου για τη διάθεση φιλοξενίας της παράστασης στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού –Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Ανατολή Κωνσταντινίδου τόνισε ότι ο πολιτισμός μας «ταξιδεύει» μεταφορικά και κυριολεκτικά μέσω αυτής της μουσικοθεατρική παράστασης. Το Λιτόχωρο συναντά το Πανόραμα σε μία προσπάθεια ανταλλαγής πολιτιστικών στοιχείων. Σε μία εποχή που βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση αξιών αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα η συμμετοχή μαθητών σε παραστάσεις που προάγουν πολιτισμό και κρατούν ζωντανές ιστορικές μνήμες.