ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

 

Θέματα τα οποία άπτονται κυρίως της καθημερινότητας των δημοτών απασχόλησαν κατά κύριο λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης στη συνεδρίαση του Σαββάτου 14 Μαΐου. Συγκεκριμένα, η μετατροπή της οδού Κίτρους σε διπλής κατεύθυνσης, οι παιδικές χαρές, αλλά και το πρόσφατο θέμα που δημιουργήθηκε με τη φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών σε ξενοδοχείο της παραλιακής ζώνης του δήμου.
Αναλυτικά και προ ημερησίας διατάξεως ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης τόνισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά άλλη ενοικίαση ξενοδοχείου για τους πρόσφυγες στην παραλιακή τουριστική ζώνη του δήμου Κατερίνης. Αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση που είχε με αξιωματούχους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και υπενθύμισε τη δέσμευσή τους για μη φιλοξενία προσφύγων σε παραλιακή τουριστική ζώνη του δήμου. «Η δική μου τοποθέτηση ως δήμαρχος αφορά τα όρια του δήμου Κατερίνης. Δεν μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις για άλλους δήμους, π.χ. για το κάμπινγκ του Βαρικού. Για το δήμο Κατερίνης όμως είναι πλέον δεδομένο ότι για την περίοδο του καλοκαιριού δεν θα υπάρξει ξανά ενοικίαση χώρου. Επίσης, εντός των επόμενων ημερών υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αποχωρήσουν και οι πρόσφυγες που είναι στο γήπεδο της Χράνης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε» σημείωσε ο δήμαρχος.
Τις ευχαριστίες του εκ μέρους των ξενοδόχων και όλων των ανθρώπων του τουρισμού εξέφρασε προς τον κ. Χιονίδη ο αντιδήμαρχος Χρήστος Λεμονόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά πως και «πάλι ο δήμαρχος έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά» και αφήνοντας αιχμές για την «αδιαφορία» κομμάτων και πολιτικών παραγόντων.
Προ ημερησίας διατάξεως επίσης έγινε αναφορά από τον κ. Χιονίδη στις εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης που γίνονται στις παιδικές χαρές του δήμου, παρά το γεγονός πως στο συγκεκριμένο θέμα υπήρξε καθυστέρηση, όπως σχολίασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Κυριακίδης. Από την πλευρά του ο δήμαρχος τόνισε πως ο δήμος προχωρά σε ριζική αναδιάρθρωση όλων των παιδικών χαρών με πολύ μικρό κόστος, το οποίο κυμαίνεται από 3 έως 6 χιλιάδες ευρώ.
Εξάλλου, ο κ. Κυριακίδης υπέβαλε ερώτηση σχετικά με τη μετατροπή της οδού Κίτρους σε διπλής κατεύθυνσης και μετέφερε την ανησυχία και τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής όσον αφορά τους χώρους στάθμευσης. Απαντώντας ο κ. Χιονίδης επεσήμανε πως η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αμφιδρόμηση της συγκεκριμένης οδού, η οποία μάλιστα ήταν ομόφωνη, υπάρχει εδώ και 8 χρόνια, δηλαδή από το 2008 στο πλαίσιο της δημιουργίας του δεύτερου δακτυλίου της πόλης. Επιπλέον, χαρακτήρισε «λογικές» τις αντιδράσεις και εξήγησε ότι στους κάθετους στην οδό Κίτρους υπάρχουν αρκετοί χώροι στάθμευσης, ενώ θα εξασφαλιστούν χώροι και για τους μόνιμους κατοίκους.
Με αφορμή τις εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για την ορθολογική διαχείριση των φυτικών υπολειμμάτων και την κομποστοποίηση οικιακών οργανικών υλικών, η δημοτική σύμβουλος του «Άλλου Δρόμου» Γνωσούλα Χαϊλατζίδου επικρότησε την κίνηση, αν και όπως είπε υπήρξε καθυστέρηση. Πρότεινε μάλιστα να ξεκινήσει η συνοικιακή κομποστοποίηση με απώτερο στόχο την οικιακή κομποστοποίηση. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε την πρόταση ως πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά έθεσε το θέμα της μεταφοράς και της απόθεσης των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων προσθέτοντας πως η δημοτική αρχή δεν κάνει δράσεις μόνο για το φαίνεσθαι.
Εξάλλου ο κ. Χιονίδης ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για την ολοκλήρωση της εξαγοράς ακινήτου για την επέκταση του Β΄ Κοιμητηρίου, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση από τον «Άλλο Δρόμο» ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βαϊνάς σημείωσε πως άμεσα και παρά τις «αντικειμενικές δυσκολίες» που υπήρξαν, ο δήμος θα λάβει την άδεια λειτουργίας του Κυνοκομείου.