ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου το θέατρο ΠΗΓΑΣΟΣ παρουσιάζει το βραβευμένο με Νόμπελ έργο “Mistero Buffo” του Dario Fo, την Κυριακή 3, Δευτέρα 4 & Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 και ώρα: 21:30’ στο Αρχαιολογικό Πάρκο Λειβήθρων. Το έργο του Ντάριο Φο “ΜΙΣΤΕΡΟ ΜΠΟΥΦΟ”, επίκαιρο σε κάθε εποχή που απαιτεί επαναδιαπραγμάτευση της υποτιθέμενης σταθερής, παγιωμένης αυτοεικόνας του κόσμου, της κοινωνίας και της θρησκείας, είναι για τον ΠΗΓΑΣΟ η ευκαιρία να αναδιπλώσει τα φτερά του και να βυθιστεί στη μαύρη κωμωδία της ζωής, στις αντιφάσεις της κωμικοτραγικής πορείας του ανθρώπου. Η παράστασή μας (πέντε εικόνες του Ντάριο Φο και μια παρέμβαση του θιάσου) ακροβατεί ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό και ενσωματώνεται στο επικό και συνάμα παιγνιδιάρικο τοπίο των φιλόξενων Λειβήθρων.
Σκηνοθεσία: Χάρης Αμανατίδης
Σκηνικά-κοστούμια: Βέτα Χαϊλατζίδου
Φωτισμοί: Κώστας Παπουτσίδης
Μουσική επιμέλεια: Σοφία Αγαθαγγελίδου
Ήχος/Φώτα: Κώστας Παπαδόπουλος
Μακιγιάζ: Όλγα Παπανάκου
Παίζουν:  Κώστας Παπουτσίδης, Χριστίνα Μπομπόλη, Θωμαή Σιούμη, Σοφία Αγαθαγγελίδου, Μαρία Μπουκουβάλα, Πωλίνα Γώγου, Κωνσταντίνος Κοσμάς, Διονύσης Ζαρωτής,  Όλγα Παπανάκου, Ιάσονας Καστόρης.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό: 10 €  /  Εκπτωτικό: 7 €  (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων) Θέατρο ΠΗΓΑΣΟΣ (Αγ. Αικατερίνης 16) – Τηλ. : 23510.74371
Το έργο διακωμωδεί τα μεσαιωνικά θρησκευτικά δράματα με τον τρόπο των γελωτοποιών και των πλανόδιων μπουφόνων. Μεταγράφει ο Φο τις εμβόλιμες κωμικές σκηνές των μεσαιωνικών αυτών δραμάτων στα κείμενα που του χάρισαν το βραβείο Νόμπελ, όπου το θείο και το ανθρώπινο δράμα ξαναδιαβάζονται με τραγικωμικό τρόπο και με έντονο κοινωνικοπολιτικό σχόλιο και καυστική αντιεξουσιαστική σάτιρα. Συγκινητικό, φιλοσοφημένο και απλοϊκό, ένα μικρό “θαύμα”. Σου έρχονται στα μάτια δάκρια άλλοτε από τα ξεκαρδιστικά γέλια κι άλλοτε από τις δραματικές κορυφώσεις των σκηνών.  Η αλληγορία και η ποίηση μπλέκονται με τρόπο ανάλαφρο και στοχαστικό, κωμικό και ευσεβή ταυτοχρόνως.