ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΚΛΟΠΩΝ ΑΠΟ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΚΛΟΠΙΜΑΙΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΙΣ 5.000 ΕΥΡΩ

 

Η συστηματική και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, οδήγησε στην εξιχνίαση 8 περιπτώσεων κλοπών από το εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων σε περιοχές της πόλης της Κατερίνης.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο προαναφερόμενος ενεργώντας από τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία αφαίρεσε από 8 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας καταστηματαρχών της περιοχής, κούτες που περιείχαν τσιγάρα.
Πιο αναλυτικά, ο 38χρονος εντόπιζε και ακολουθούσε έμφορτα οχήματα με καπνικά είδη που προορίζονταν για εμπορία τσιγάρων στην περιοχή και κατά τη στάση των οδηγών αφαιρούσε τα εμπορεύματα τους.
Σύμφωνα με τους παθόντες η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται περίπου στα 5.300 ευρώ, τα οποία πούλησε σε τρίτους αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.
Σημειώνεται ότι ο 38χρονος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Συλλήψεις για ναρκωτικά και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης 23 Ιουνίου στην Κατερίνη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης ένας 37χρονος ημεδαπός για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών (προμήθεια – κατοχή – χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών). Ειδικότερα διαπιστώθηκε να αποκρύπτει στην οικία του συσκευασία που περιείχε 68 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά τα οποία και κατασχέθηκαν.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας συνελήφθη σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκε 4 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης αναμεμειγμένα με καπνό. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης. 
Εξάλλου, το απόγευμα της Πέμπτης σε περιοχή της Κατερίνης συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του 1 καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών για απόπειρα κλοπής από κοινού.