ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Πιερίας καταγγέλλει για πολλοστή φορά την κυβέρνηση για τη μείωση των συντάξεων, Κύριων και Επικουρικών, καθώς και τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους καταδικάζοντας τους να ζούνε στην απόλυτη εξαθλίωση.  Όλες οι κυβερνήσεις αυτό το διάστημα μάς τσάκισαν τα δικαιώματα που πληρώσαμε με το αίμα και τη δουλειά μιας ζωής.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έθεσε ως νέο όριο οικογενειακού εισοδήματος τα 11.000 ευρώ και έτσι δικαιολογεί το κόψιμο του ΕΚΑΣ σε πολλούς συνταξιούχους.  Ενώ ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι είναι αδύνατο να βρεθεί έλληνας βουλευτής που θα μπορούσε να ψηφίσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ.
Αλήθεια τι άλλαξε από τότε;

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις είχαν ζητήσει από την καθιέρωση του, να ενσωματωθεί στα κατώτερα όρια των συντάξεων ώστε να μην μπορεί να καταργηθεί όπως γίνεται με το νόμο λαιμητόμο σήμερα.
Τι ήταν αυτό που έκανε τον υποδιοικητή του ΙΚΑ Ιωάννη Δούκα να παραιτηθεί στις 16 Ιουνίου 2016 καταγγέλλοντας ότι η ασκούμενη πολιτική στο χώρο της πολιτικής ασφάλισης αποκλίνει κατά 180 μοίρες από αυτά που υποσχέθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο λαό.  Είναι αλήθεια πως οι αλλαγές στην Υγεία κορυφώθηκαν με τον ΕΟΠΠΥ κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με το ΠΕΔΥ της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ που αποτελούσαν παρά τις μόνιμες ελλείψεις τους ήτανε το αποκούμπι για τους αρρώστους, σήμερα είναι άδεια από γιατρούς και προσωπικό, τα Δημόσια Νοσοκομεία έχουν γονατίσει εξαιτίας των ελλείψεων και της διάλυσης και αυτής της υποτυπώδους δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας – υγείας.  Η κυβέρνηση κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που είχε υποσχεθεί.
Ποιος δεν θυμάται τις εκατοντάδες υποσχέσεις, πως δεν θα μειωθούν οι συντάξεις;
Είναι κανείς που το πιστεύει σήμερα;
Αντίθετα όλοι ζούμε με την αγωνία πόσο ακόμη θα περικόψουν και όχι αν θα περικόψουν.

Εμείς, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Αποκατάσταση των Κύριων και Επικουρικών Συντάξεων στα επίπεδα πριν τις περικοπές.
Καμιά περικοπή στις Κύριες και Επικουρικές μας Συντάξεις.
Επαναφορά της 13ης και 14ης Κύριας και Επικουρικής Σύνταξης.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΙΩΤΣΙΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ