Η μακρόχρονη δικαστική διαμάχη για το «φιλέτο» πάνω από το φημισμένο Ναυάγιο της Ζακύνθου, μεταξύ του Κατάρ, της Μητρόπολης του νησιού, αλλά και της Μονής του Αγίου Γεωργίου Κρημνών, είχε ως αποτέλεσμα η βασιλική οικογένεια να πουλήσει την περασμένη εβδομάδα τα περίπου 15.000 στρέμματα σε ξένη εταιρεία, μέτοχοι της οποίας πιθανολογείται ότι είναι άλλοι Καταριανοί.

Άλλωστε, το καλοκαίρι έγινε γνωστό και το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο εκδόθηκε στις 11 Ιουνίου και σύμφωνα με το οποία η έκταση που είχε πωληθεί το Πάσχα του 2014 από τον κ. Χάρο – εμφανίζεται ως πωλητής – στην εταιρεία PIMANA δεν του ανήκε και δεν θα μπορούσε να προχωρήσει στην πώληση.

Επίσης, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αναγνώρισε πως σημαντικό τμήμα της έκτασης, περίπου 3.000 στρεμμάτων, ανήκει στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και πως μια έκταση 6.000 στρεμμάτων ανήκει στην Ιερά Μονή Αναφωνήτριας, καθώς δεν διαλύθηκε, αλλά ερημώθηκε.

Το γεγονός αυτό, αλλά και το ότι εδώ και έξι χρόνια οι δικαστικές διαμάχες δεν επιτρέπουν την εκμετάλλευση της έκτασης – επιθυμία της βασιλικής οικογένειας ήταν να φτιάξει πολυτελές θέρετρο – ανάγκασαν τον Εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι να δώσει εντολή ώστε να πωληθεί η έκταση. Έτσι η κρατική εταιρεία επενδύσεων Al Rayann πούλησε τις μετοχές της PIMANA S.A. και, συνεπώς, και την έκταση – φιλέτο πάνω από το Ναυάγιο της Ζακύνθου με την συναλλαγή να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr