Στις 7 Σεπτεμβρίου, την ίδια ημέρα που ξεκίνησαν και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, εθελοντές ποδηλάτες αναχώρησαν από την Κωνσταντινούπολη και διασχίζουν με ποδήλατα την Ελλάδα μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης. Θα περάσουν συνολικά από 20 ελληνικές πόλεις μέσα σε 32 μέρες και θα ποδηλατίσουν 1700 km με σκοπό να συγκεντρωθούν 19.000 ευρώ για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων, μέσω crowdfunding (http://www.giveandfund.com/giveandfund/project/wh).
Σε κάθε πόλη σταθμό θα δοθούν 5 αναπηρικά αμαξίδια.
Το Wheeling2Help πέρασε την Παρασκευή 16  Σεπτεμβρίου και από την Κατερίνη όπου σε συνεργασία με πολλούς φορείς και οργανώσεις  πραγματοποίησαν  γιορτή Εθελοντισμού με τίτλο «Αν ήσουν… εγώ» με ποικίλες εκδηλώσεις, όπως  χορός Ζούμπα, επίδειξη με αυτοκίνητο Ραδιοταξί για ΑΜΕΑ, αθλήματα με αμαξίδια και όχι μόνο, δημιουργική απασχόληση παιδιών κ.ά. Οι δράσεις αυτές στοχεύουν στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σχετικά με την αναπηρία και τον εθελοντισμό.
Πραγματοποιήθηκε ποδηλατάδα στην πόλη της Κατερίνης, με υποδοχή από ποδηλατιστές της Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας έξω από τον Κορινό Πιερίας και στην περιοχή ΚΤΕΛ Κατερίνης. Από εκεί όλοι μαζί συνέχισαν με τα ποδήλατά τους μέχρι τον τελικό προορισμό, την κεντρική πλατεία Κατερίνης, όπου στις 5:30 το απόγευμα ξεκίνησαν μετά από  μια συγκινητική και θερμή υποδοχή οι εκδηλώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλατεία Ελευθερίας υπήρχε κουτί όπου συγκεντρώνονταν χρήματα από τον κόσμο καθώς και πλαστικά καπάκια, με τα οποία θα αγοραστούν αμαξίδια για ΑΜΕΑ και θα παραδοθούν στην επόμενη πόλη-προγραμματισμένο σταθμό των ποδηλατιστών. Να σημειωθεί πως τα  5 αναπηρικά αμαξίδια παραδόθηκαν στην Κατερίνη από το κίνημα Wheeling2Help  πριν φτάσουν οι Ταξιδιάρηδες Ποδηλάτες στην πόλη μας από χρήματα και καπάκια που συγκεντρώθηκαν στην προηγούμενη πόλη.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Στην γιορτή συμμετείχαν περίπου 30  σύλλογοι: Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, «Το ΣΤΗΡΙΖΩ»,  η Μέριμνα παιδιού, «Οι ΝΕΦΕΛΕΣ Γυναικείο Ποδόσφαιρο,  ο Ατρόμητος Κατερίνης, ο Ποντιακός Σύλλογος “Παναγία Σουμελά”, η ΑΓΕΠ 2011, οι Ολύμπιοι Κατερίνης, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Εστία Πιερίδων Μουσών, η Εφορεία Αιμοδοσίας της Ε.Π.Μ., το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – τμήμα Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Πολιτικής – Μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγή-Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης, ο Σύλλογος υποστήριξης οικογενειών Εθισμένων παιδιών από  ουσίες «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» σε συνεργασία με τον σύλλογο «Μεταμόρφωση»  για τη στήριξη και αποκατάσταση των παιδιών εθισμένων, Πάνθηρες, Πύδνα Κίτρους, Αρχέλαος, ο ΣΕΟ Κατερίνης, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πιερίας, ο Σύνδεσμος Ραδιοταξί Πιερίας, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας,  ο Σύλλογος Νέων Κορινού, το Δημοτικό Σχολείο Περίστασης κ.ά.  Συνδριοργάνωση: Δήμος Κατερίνης, Π.Ε. Πιερίας.
Σημαντική ήταν και η συμμετοχή του κόσμου, που πήραν μέρος στην γιορτή Αγάπης.
ΧΟΡΗΓΟΙ
Επίσης πολύ σημαντική ήταν η στήριξη των χορηγών που πρόσφεραν  τα προϊόντα τους και υπηρεσίες και αξίζει να αναφερθούν:
Λεωνίδας Ζάρκος, φωτογράφιση, Τμήμα φωτογραφίας της Ε.Π.Μ., Ξενοδοχείο Ορφέας, Ξενοδοχείο  Joy Adand Eve, Κρασιά «Αδάμου» στο Κίτρος Πιερίας, Μανίκας Νίκος την μουσική της εκδήλωσης, Χατζηλαδάς Τάκης Ζαχαροπλαστείο, Μπιτόπουλος Κωνσταντίνος – Κρεοπωλείο, Ξυδούς Ηλίας – Φρέσκα αυγά, Νωπά Κοτόπουλα, Τυπογραφείο Αδάμου Γιάννης, Χαράξεις , Κακουλίδης Γιώργος, Oliver’s Pub, Τυροκομείο «Μαύρο Πρόβατο» Ιορδανίδης Χρήστος, Βιοτέν Κάρβουνα, Lapel.
Την Παρουσίαση της Εκδήλωσης πρόσφερε  η Μαρία Βαλσαμίδου από το Ράδιο Διόνυσος 89,2 και μέλος της διοίκησης των «ΝΕΦΕΛΩΝ».
Το Wheeling2help είναι μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε με πολύ Αγάπη από  δύο νέα παιδιά, τον Έπιδοφόρο και την Δώρα, που στόχο έχει να εμπνεύσει και να μυήσει τους νέους στον εθελοντισμό μέσω κοινωνικών δράσεων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Σκοπός του το Wheeling2Help vol.2 είναι να προμηθεύσουν με 5 αμαξίδια για ΑΜΕΑ την κάθε μία από τις 20 πόλεις που θα επισκεφτούν!
Γιατί δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο στη ζωή από το να συνδυάζεις αθλητισμό, ταξίδια και εθελοντισμό. Αυτό το σκεπτικό αποτέλεσε τη βάση για να γεννηθεί το πρότζεκτ Wheeling2help!
Το Wheeling2help ξεκίνησε σαν μια τρελή ιδέα και κατέληξε ως ένα κίνημα αγάπης και αλληλεγγύης.
Οι Εμπνευστές ο Έλπις και η Δώρα, το ζευγάρι που τα τελευταία 4 χρόνια κάνει πολύμηνα οδοιπορικά με μέσα μαζικής μεταφοράς και ποδήλατο σε Αφρική, Ασία και Ευρώπη, είναι γεμάτα ομορφιά, ζω ντάνια και χαρά π
ου μέσα από τα μάτια τους φωτίζει η Αγάπη για τον συνάνθρωπο.
Στην καρδιά της Κατερίνης  ζήσαμε όλοι, μικροί και μεγάλοι στιγμές χαράς και θετικής ενέργειας, γιατί ήταν μια μοναδική Εμπειρία!!!
Ο αποχαιρετισμός της ομάδας  των Ποδηλατιστών έγινε μέσα σε κλίμα κεφιού και χαράς στο Γήπεδο του Ατρομήτου, με ένα όμορφο μουσικό πάρτυ που στήθηκε προς τιμήν τους και φυσικά με εδέσματα, τα οποία πρόσφεραν οι χορηγοί. Τη μουσική επιμέλεια πρόσφεραν εθελοντικά  δύο καταπληκτικά παιδιά, οι μουσικοί Δημήτρης Παρθενίδης  και Λένα Καραγιαννίδου, ενώ τον ήχο πρόσφερε εθελοντικά ο κ. Κοκκινίδης.

Ρεπορτάζ:
Μαρία Βαλσαμίδου