Με αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό και πολλά αθλήματα, γιορτάστηκε στα σχολεία όλης της Ελλάδας η 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016.

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων υιοθέτησε για το τρέχον έτος 2016 – 2017 το σύνθημα της Μαθητιάδας: «Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός – Δικαίωμα για όλους», ως λογότυπο της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης και καθηγητής φυσικής αγωγής Παυλίδης Θεόδωρος βρέθηκε στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης με τους μαθητές και καθηγητές της Δ΄και Ε΄τάξης των Δημοτικών Σχολείων 19ου Κατερίνης, Ελάφου και Εξοχής, όπου πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Στο επίκεντρο της σημερινής ημέρας είναι η σχέση του μαθητή με τον αθλητισμό και τη φυσική δραστηριότητα, χωρίς οι επιδόσεις του ή η γνώση του οποιουδήποτε αθλήματος να αποτελεί το κριτήριο για τη συμμετοχή του».