ΕΦΚΑΣε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Διοίκησης του ΕΦΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου προχώρησαν από τις 7 το πρωί εργαζόμενοι από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ -ΕΤΑΜ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής Π.Ο.Π.ΟΚ.Π.

Οι διαμαρτυρόμενοι εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στη δημιουργία του ΕΦΚΑ, η οποία, όπως υποστηρίζουν, καταλύει ουσιαστικά τον δημόσιο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα μας και αποτελεί εμπαιγμό χιλιάδων πολιτώντων οποίων η απονομή της σύνταξης καθυστερεί για μήνες και σε κάποιες περιπτώσεις έως και τρία χρόνια.

Στη σχετικά ανακοίνωση οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν το εξής: «Προειδοποιήσαμε με βάση και την εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος για τη σοβαρότητα με την οποία όφειλε η Πολιτική Ηγεσία να αντιμετωπίσει τα οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα πριν εξαγγείλει “πανηγυρικά” την έναρξη λειτουργίας του νέου φορέα.

Δυστυχώς αγνοηθήκαμε προκλητικά ενώ η αντιμετώπιση του όλου εγχειρήματος χαρακτηρίστηκε από τρομερή επιπολαιότητα και προχειρότητα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζονται καθημερινά μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα (λειτουργία ενιαίου μητρώου, ενιαίου πρωτοκόλλου, κατανομή αρμοδιοτήτων κλπ) που δυνητικά αν δεν υπάρξει επαναπροσδιορισμός των στόχων και καλύτερη προετοιμασία θα οδηγηθούμε σε τραγελαφικές καταστάσεις. 

Με την κινητοποίηση οι εργαζόμενοι θέλουν να αναδείξουν και το διαχρονικό πρόβλημα τις απονομής συντάξεων, αφού η έκδοση περίπου 95.000 οριστικών αποφάσεων βρίσκεται σε καθυστέρηση.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ευάγγελος Θεοδωρίδης τόνισε «θέλουμε να στείλουμε μια κραυγή αγωνίας σχετικά με την τύχη του ασφαλιστικού μας συστήματος καθώς με τον ΕΦΚΑ έχει ήδη αρχίσει να επικρατεί ένα διοικητικό χάος και ενώ υποτίθεται το νέο υπερταμείο θα έλυνε προβλήματα τώρα υπάρχουν ήδη πολύ μεγαλύτερα σε όλα τα τμήματά μας κάτι που μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας».

Σε δήλωση του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτοτείο ο κ.Θεοδωρίδης σημείωσε ότι μέσα σε επτά μήνες δεν ήταν δυνατόν να λειτουργούσε το νέο Ταμείο καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και πρόσθεσε: «γι’ αυτό καταγγέλλουμε τον ΕΦΚΑ και οι κινητοποιήσεις μας έχουν στόχο να περισώσουμε όσο μπορούμε τον κοινωνικό ρόλο του ασφαλιστικού συστήματος».

 

http://www.efsyn.gr/