Στην έκθεση με τίτλο «Γνωρίζω τον τόπο μου», που πραγματοποίησε η IΜΠ Μεραρχία Πεζικού Βέροιας, συμμετείχε το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στη Λέσχη Αξιωματικών Βέροιας και το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου συμμετείχε σε αυτή με διάφορα εκθέματα που δάνεισε στη Μεραρχία. Στην έκθεση παραβρέθηκαν εκπροσωπώντας το Ναυτικό Μουσείο ο πρόεδρος Ιωάννης Τριανταφύλλου και επίτιμος πρόεδρος Νίκος Βλαχόπουλος.

 

Τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο μας και τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την μετέπειτα απελευθέρωσή της Μακεδονίας αποτελούν σημαντικό στοιχείο γνώσης ειδικά για τους νέους. Υπό το πρίσμα αυτό, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Δίου-Ολύμπου, πρόεδρος της οποίας είναι ο Αθανάσιος Καλαϊτζής, αποφάσισε φέτος για πρώτη φορά να διαβαστεί στους μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του δήμου κείμενο, το οποίο αναφερόταν στα ιστορικά γεγονότα της Επανάστασης του Ολύμπου το 1878.

 

Με τις δέουσες τιμές γιορτάστηκε και φέτος στο Λιτόχωρο η επέτειος των 139 χρόνων από την Επανάσταση του Ολύμπου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 11 και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου με δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη μεγάλη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση επί της λεωφόρου Αγ. Νικολάου. Παρούσα ήταν και η υφυπ. Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι των αρχών του τόπου, αλλά και πλήθος κόσμου που αψήφησε το κρύο και το βροχερό καιρό προκειμένου να καμαρώσει με περηφάνεια τα νιάτα του τόπου.

 

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Λιβαδιωτών Κατερίνης “Γεωργάκης Ολύμπιος”, αφού η συμμετοχή των μελών και των φίλων του Λιβαδίου στην εκδήλωση άγγιξε τα τριακόσια πενήντα άτομα! Τα λιβαδιώτικα κλαρίνα μαζί με τα χάλκινα της Κοζάνης κελάιδησαν μέχρι το πρωί απογειώνοντας το κέφι και τη διασκέδαση, ενώ τις εντυπώσεις κέρδισαν και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο κέντρο “Πιερίδα”.