ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ΄

Οι πρόσφατες δηλώσεις Ντάϊσενμπλουμ για τις χώρες του Νότου, στις οποίες αποδίδει ως αίτιο του χρέους τους οι σπατάλες σε ποτά και σε γυναίκες, αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά πως οι εκπρόσωποι της – κατά τα άλλα – πολιτικής ορθότητας της ΕΕ δεν διστάζουν να μεταχειριστούν τις ελεεινότερες μορφές λαϊκισμού προκειμένου να καλύψουν τα δομικά προβλήματα που έφεραν τις χώρες αυτές σε οικονομικό τέλμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωποι της ΕΕ είτε άμεσα είτε έμμεσα με τα μιντιακά τους φερέφωνά κατηγορούν συλλήβδην ολόκληρες κοινωνίες. Λίγα χρόνια πριν μας αποκαλούσαν τεμπέληδες. Και παλαιότερα τεχνολογικά και παραγωγικά ανίκανους.
Και όμως. Αυτή είναι η EE για την οποία ακόμη μέχρι σήμερα, με μια «αριστερή» κυβέρνηση αυτή τη φορά στο τιμόνι, δίνουμε μάχη για να κρατηθούμε στον «σκληρό πυρήνα» της. Μια EE που έφερε τη μία μετά την άλλη τις χώρες σε κατάσταση αφόρητης ένδειας και από  πάνω τις κατηγορεί με τον χυδαιότερο τρόπο. Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος, Ισλανδία, Γαλλία, η μισή σχεδόν Ευρώπη στενάζει και γι΄ αυτό φταίνε τα …. ποτά και οι γυναίκες!!
Ας αναλογιστούμε λοιπόν ποιοι είναι οι συνομιλητές της άλλης πλευράς και πως σκέπτονται.
Είναι αυτοί που δεν χάνουν την ευκαιρία να κατηγορούν ως λαΪκισμό οποιοδήποτε επιχείρημα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν. Και την ίδια στιγμή  χρησιμοποιούν τον πιο μαύρο Λαϊκισμό για να διεγείρουν τα πιο ταπεινά ένστικτα των ανθρώπων και να στρέψουν την μία κοινωνία κατά της άλλης.
Είναι οι ίδιοι που επιμελώς αποκρύπτουν το καλά σχεδιασμένο ξεπάστρεμα των κρατικών οικονομιών – όπου το ήθελαν – για να τις εξαγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές και συγχρόνως να πουλούν τα δικά τους προϊόντα ώστε, ως επικυρίαρχοι, να διαφεντεύουν το μέλλον των ανθρώπων.
Στη μεταμοντέρνα τους Δημοκρατία μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες της ΕΕ «εκλέγουν» τις  κυβερνήσεις που επιθυμούν, όποτε και όπου το θέλουν.
Και όμως, ο  κος Ντάισενμπλουμ, του οποίου το κόμμα δεν βρήκε καμία απήχηση στη χώρα του, έχει βαρύνοντα λόγο στα πράγματά μας. Είναι ένας από τους συνομιλητές της πλευράς των δανειστών που πρέπει να «πείσουμε» στη αξιολόγηση. Που πρέπει να παρακαλέσουμε για μετριασμό των δυσβάστακτων μέτρων. Με τον οποίον πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις αν δεν θέλουμε να αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη.
Ο κος Ντάισενμπλουμ είναι ο Πρόεδρος του Eurogroup και εκπρόσωπος μιας πανομοιότυπης ΕυρωπαΪκής ελίτ που παίρνει κρίσιμες αποφάσεις.
Όποιος νομίζει ότι με αυτούς θα χαράξουμε το μέλλον μας, ας αναλάβει και την ευθύνη των επερχόμενων συνεπειών.