ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης μετά από πολύμηνη επίπονη προσπάθεια, στη διάρκεια της οποίας αφιέρωσαν πολλές μα πολλές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους, ανέβασαν την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου μας Θεατρικό Αναλόγιο. Το παρακολούθησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου, που για 75΄ έδειξαν να εκτιμούν και να απολαμβάνουν την προσπάθεια των συμμετεχόντων.Υπεύθυνοι καθηγητές για το όλο εγχείρημα οι φιλόλογοι Μαμούρη Μαρία, Φανιάδης Ευστάθιος και Γκάτζιος Αθανάσιος.
Τι ακριβώς είναι το θεατρικό αναλόγιο και τι περιελάμβανε αυτό που ανεβάσαμε στο σχολείο μας; Διαβάστε παρακάτω…
Ερμηνευτική ανάγνωση από τους μαθητές του λυκείου μας, οι οποίοι δανείζουν τη φωνή τους σε αποσπάσματα πέντε έργων σταθμών της ελληνικής και παγκόσμιας δραματουργίας:
1. «Αντιγόνη» του Σοφοκλή,
2. «Ρωμαίος και η Ιουλιέτα»
του Σαίξπηρ,
3. «Φαίδρα» του Ρακίνα,
4. «Ματωμένος γάμος» του Λόρκα
5. «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια» του Καμπανέλλη.
Η νοηματική συναρμογή τους, από την οποία εκπηγάζει και ο τίτλος του αναλογίου μας «Κραταιά ως θάνατος αγάπη», έγκειται στο δίπολο του έρωτα-θανάτου, το οποίο ανιχνεύουμε μέσα από την περιήγησή μας στον χρόνο και στο χώρο, ξεκινώντας από τον 5 αι. π.Χ. και φθάνοντας μέχρι την εποχή μας με θεατρικούς σταθμούς την Αρχαία Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τέλος την Ελλάδα της δεκαετίας του ’50.
Παράλληλα μέσα από την προβολή αποσπασμάτων των αντίστοιχων κινηματογραφικών ταινιών και τραγουδιών από την ορχήστρα του σχολείου μας θα δούμε πώς ο θεατρικός μύθος μετεγγράφηκε στον κινηματογράφο και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης γνωστών συνθετών.