ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

 

Τη Γιορτή τής Μητέρας γιόρτασαν σε μια μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσαν «Οι Ολυμπιάδες», το Παράρτημα Πιερίας τής Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών. Οι «Ολυμπιάδες» μιλώντας για τη Γιορτή τής Μητέρας αναφέρθηκαν σε όλες τις Μάνες τής γης, στις Μάνες που αγωνίζονται καθημερινά, σε εκείνες που διαπρέπουν, στις Μάνες που έγιναν Γιαγιάδες.  Αναφέρθηκαν όμως και στη «μεγαλύτερη Μάνα όλων που είναι η Μάνα Παναγιά, η Μεγαλόχαρη, η Βρεφοκρατούσα, η Ελεούσα, η Θαλασσινή, η Εκατονταπυλιανή, η Γιάτρισσα, του Σουμελά, η Μάνα Παναγιά τού Ολύμπου».
Το μουσικό μέρος τής εκδήλωσης πλαισίωσαν με την παρουσία τους η Ελένη Μελετλίδου, Μέλος των «Ολυμπιάδων», η οποία ερμήνευσε επιλεγμένα τραγούδια, με τη συμμετοχή των μουσικών Βασίλη Καρόζα και Ανδρέα Ζιάκα.
Η εκδήλωση άρχισε με μια σύντομη αναφορά από την Πρόεδρο των «Ολυμπιάδων», Φωτεινή Φλογέρα, η οποία αφού ευχαρίστησε τις μανάδες, τις γιαγιάδες και τα κορίτσια για την παρουσία τους, ιδιαίτερα δε ευχαρίστησε την Καθηγήτρια Έφη Μπάσδρα που είναι και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής τής Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών, μίλησε συνοπτικά για τις έως τώρα δράσεις τής νεοϊδρυθείσας Οργάνωσης των «Ολυμπιάδων». Πρόσθεσε δε ότι αυτή η εκδήλωση αφιερώνεται στη στήριξη για την επισκευή ενός ηλεκτρικού αναπηρικού αμαξιδίου νεαρής έφηβης από το Λιτόχωρο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πήρε τον λόγο μια κάτοικος Λιτοχώρου και μια πραγματική αγωνίστρια της ζωής, η Ματίνα Δεληβού, η οποία πάσχουσα από σοβαρή και σπάνια ασθένεια, μοιράστηκε με τις άλλες γυναίκες την εμπειρία της. Η κ. Δεληβού ένωσε τις δυνάμεις της μαζί με τις «Ολυμπιάδες» κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όπου συγκεντρώθηκαν και χρήματα τα οποία θα δοθούν για την επισκευή τού ηλεκτρικού αναπηρικού αμαξιδίου τής νεαρής έφηβης από το Λιτόχωρο.  Οι «Ολυμπιάδες», από την πλευρά τους, εκτιμώντας το θάρρος της και τους αγώνες τής Ματίνας Δεληβού, την ευχαρίστησαν για την παρουσία της και την τίμησαν.
Ακολούθησε βράβευση σε δυο νεαρές φοιτήτριες. Πρόκειται για τη Λήδα Λιούπη και την Παναγιώτα Στεργιοπούλου, φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό (4th EARTH ARCHITECTURE COMPETITION – School for Ghana) για την ανέγερση ενός σχολείο στη Γκάνα τής Αφρικής και διακρίθηκαν ανάμεσα σε 130 συμμετοχές.
Βραβεύτηκε επίσης η αγωνιστική Ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής τού Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Ενιπέας Λιτοχώρου. Η Ομάδα αυτή διακρίθηκε στο 4ο Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής «Αρμονία 2017» που διοργανώθηκε στη Σίνδο Θεσσαλονίκης το τριήμερο 28-30 Απριλίου 2017.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με βραβείο που επέδωσε η Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Έφη Μπάσδρα στη Μαθήτρια Β’ Λυκείου Μαρία Κοκάλα, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Education Business Awards 2017, που διοργάνωσε η Εταιρεία Boussias Communications.
Επιπλέον, η κ. Μπάσδρα μιλώντας για την εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα, ανέφερε ότι δύο ακόμη Σχολεία τής Πιερίας είχαν την τιμητική τους. Συγκεκριμένα, Χρυσά Βραβεία Εκπαίδευσης έλαβαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού (Διευθυντής τού οποίου είναι ο Δημήτρης Χλεμές), όπως επίσης και το Λύκειο Κονταριώτισσας (στο πλαίσιο προγράμματος με υπεύθυνους Καθηγητές τον Γρηγόρη Καλόμοιρο και τη Μελιτινή Αμπάδου).