280 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου συμμετείχε στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), που διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας μέσω των Υπευθύνων των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων τους. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Iερά Mητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (Ανατολικού Ολύμπου, Αρναίας, Έδεσσας-Γιαννιτσών, Ελευθερίου-Κορδελιού-Βερτίσκου, Νάουσας, Ποροϊων, και Κιλκίς). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 από τις 9:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ., με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Φορέας Διαχείρισης Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα.
Στις δράσεις έλαβαν μέρος 280 μαθητές και ο σκοπός της εκδήλωσης, μέσω των βιωματικών εργαστηρίων, των παιχνιδιών και των δράσεων περιβαλλοντικού περιεχομένου, ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ώστε ως αυριανοί πολίτες να συμβάλουν με τη γνώση, τη στάση και τη συμπεριφορά τους στην κατανόηση και λύση των περιβαλλοντικών προβλημάτων. 
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ευχαριστεί θερμά τους μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες, αλλά και όλους τους διοργανωτές για την άψογη συνεργασία.