ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ & ΤΗΝ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα της Ένωσης Διαβητικών Ν. Πιερίας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ν. Πιερίας και την Ενδοκρινολογική Εταιρία Ελλάδος υπό την αιγίδα της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 7 Ιουνίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης.
Αρχικά η πρόεδρος της Ένωσης Διαβητικών Ν. Πιερίας Σωτηρία Ουσταμπασίδου απέδωσε ένα χαιρετισμό σε όλους όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα και ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές – συμμετέχοντες και καλεσμένους της εκδήλωσης. Έπειτα κάλεσε στο βήμα τον Στέφανο Μπιτόπουλο, εκπρόσωπο της Αντιπεριφέρειας, να αποδώσει χαιρετισμό και τον ευχαρίστησε για την αιγίδα που έδωσαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Μετά κάλεσε το Δήμο με εκπρόσωπο τον Θεόδωρο Παυλίδη, καθώς και την αντιδήμαρχο Παρθένα  Μακρίδου. Χαιρετισμό έκανε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης, ενώ παρών ήταν και ο Παναγιώτης Μπερεδήμας. Αφού έγιναν οι χαιρετισμοί τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ενδοκρινολογικής Εταιρίας Ελλάδος Ζαδάλλα Τσαντ Μούσλεχ και ο Ηρακλής Τσανικίδης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Πιερίας. Χαιρέτησαν και οι δύο πρόεδροι και ευχαρίστησαν τους επιστήμονες υγείας και τους παρευρισκόμενους –συμμετέχοντες για τη συνεργασία τους με σκοπό την εν λόγω ενημερωτική ημερίδα. Το επιστημονικό μέρος της εκδήλωσης άνοιξε με την ιατρό Μαρία Τσαρούχα, Ενδοκρινολόγο-Διαβητολόγο, η οποία μίλησε με απλά και κατανοητά λόγια για τις Διαταραχές Λειτουργίας Θυροειδούς. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μιχάλης Σαπρανίδης, Ενδοκρινολόγος, με το πολύ ενδιαφέρον θέμα: Όζος Θυροειδούς – Καρκίνος Θυροειδούς. Επόμενοι ομιλητές ήταν ο Στέργιος Κιούρας, Ενδοκρινολόγος, ο οποίος μίλησε για την Οστεοπόρωση και Βιταμίνη D, η Μαρία Σώμαλη, Ενδοκρινολόγος, που μίλησε για το Διαβήτη και Διατροφή και τέλος η Έλενα Ματοπούλου, Ποδολόγος – Ορθονυχιστής με Μετεκπαίδευση στο Διαβητικό πόδι, η οποία μίλησε για την προσέγγιση στη πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβητικού ποδιού. Αφού τελείωσαν αυτές οι πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από τους επιστήμονες υγείας του νομού και της Ενδοκρινολογικής Εταιρίας Ελλάδας ακολούθησε η Χορωδία των Εκπαιδευτικών Ν. Πιερίας με τους «Μελωδούς της Παράδοσης»,  οι οποίοι ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους με τη μουσική τους.
Έπειτα η πρόεδρος της Ένωσης Διαβητικών Ν. Πιερίας τους ευχαρίστησε και βγήκαν όλοι μαζί μια αναμνηστική φωτογραφία. Ακολούθησε μπουφές σε Κιόσκι Ενημέρωσης με θέμα: Διαβήτης και Διατροφή – Διατροφική Εκπαίδευση με μεσογειακά πιάτα σε συνεργασία με τα μέλη της Ένωσης Διατροφολόγων Διαιτολόγων Ελλάδος Παντελή Μπιτόπουλο, Ευστάθιο Διονέλλη και Αυγή Καραΐσκου (μπουφές από το εστιατόριο Cook, Νερά από την κάβα του κου Γκοτζαμανίδη, χυμοί από το καφέ Bruno).
Υπήρχε επίσης Κιόσκι Ενημέρωσης σχετικά με την πρόληψη του Διαβητικού Ποδιού και την Αντιμετώπιση του σε συνεργασία με τον Ηρακλή Τσανικίδη, Παθολόγο Διαβητολόγο, Υπεύθυνο Διαβητολογικού Ιατρείου και Ιατρείου Διαβητικού Ποδιού Γ.Ν.Κ., τη Δήμητρα Μανωλακάκη, Γενική Χειρουργό – Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού Γ.Ν.Κ., τον Ιωάννη Χατζηνικολάου, Γενικό Χειρουργό, τον Περικλή Δημάση, Γενικό Χειρουργό και τη Μαρία Κωστίκου, Νοσηλεύτρια με εξειδίκευση στο Διαβητικό Πόδι – Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού. Στο κιόσκι ενημέρωσης ήταν και οι ποδολόγοι του Ν. Πιερίας – Ορθονυχιστές με πρώτη την Έλενα Ματοπούλου από Θεσσαλονίκη, την Κική Ξουφούρη, την Ευαγγελία Δέδογλου, την Αντιγόνη Παπαδοπούλου και τους βοηθούς τους.
Επιπλέον, υπήρχε Κιόσκι Ενημέρωσης για το Διαβήτη και την Άσκηση, με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, Γυμναστή  ΤΕΦΑΑ του Ν. Πιερίας – Κολύμβηση – Ποσειδώνας  (μπάλες – όργανα του Colloseum Κατερίνης)
Οι παράλληλες δράσεις κράτησαν μέχρι αργά και το Πάρκο της Κατερίνης γέμισε με κόσμο, που ενημερώθηκε από επιστήμονες υγείας και έπειτα δοκίμασε τα εκπληκτικά εδέσματα του μπουφέ. Τέλος, η Ένωση Διαβητικών Ν. Πιερίας χάρισε σε όλους τους καλεσμένους από ένα αναμνηστικό μπρελόκ με το λογότυπο της Αντιπεριφέρειας και της Ένωσης Διαβητικών ως ενθύμιο της εκδήλωσης.