Ιστορικές είναι οι στιγμές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη καθώς έγινε ο πρώτος εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στη νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Ευσταθία Καμπισιούλη.

Όπως αναφέρει το «Καλημέρα Αρκαδία», η πρώτη νοσηλεύτρια ΜΕΘ που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα κατάγεται από την Αρκαδία και συγκεκριμένα από το Σταυροδρόμι Γορτυνίας. Ο λόγος για την Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, η οποία θα εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό στις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής. Η Ευσταθία Καμπισιούλη μεγάλωσε στο Σταυροδρόμι Γορτυνίας, ενώ στη συνέχεια σπούδασε Νοσηλευτική και εργάζεται ως νοσηλευτήρια στην Αθήνα.

Η κ. Καμπισιούλη, την ώρα που εμβολιαζόταν, σήκωσε τον αντίχειρά της, δείχνοντας ότι όλα θα πάνε καλά, ενώ αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα και πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μου».

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή του εμβολιασμού:

 

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των αυριανών – πρώτων εμβολιασμών, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, η Ευσταθία Καμπισιούλη θα είναι η πρώτη που θα κάνει το εμβόλιο, στις 13:00 ενώ μισή ώρα αργότερα (13:30) το εμβόλιο θα κάνει ένας φιλοξενούμενος στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Ευαγγελισμού.

 

 

Ευσταθία Καμπισιούλη: Τι είχε δηλώσει για τον κορωνοϊό

«Εργάζοµαι 25 χρόνια στον Ευαγγελισµό και αυτήν τη στιγμή βλέπω ένα άλλο νοσοκομείο. Κληθήκαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι οι επαγγελματίες Υγείας να ετοιμάσουμε νέα τμήματα, να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό που ήρθε την τελευταία στιγμή και να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες, έχοντας στο µμυαλό µας ότι πρόκειται για µια νόσο ιδιαίτερα µμολυσματική και µμεταδοτική. Όλα αυτά µμέσα σε καθεστώς έντονου στρες και πίεσης» είχε δηλώσει η ίδια.

Η κ. Καμπισιούλη είχε τονίσει ότι «είμαστε αυτοί που κρυφτήκαμε πίσω από τις µάσκες και πλέον αναγνωριζόμαστε µόνο από τα µάτια. Όλοι περιμένουν από εμάς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ξέρετε κάτι; Στεκόμαστε! Σαφώς, όταν απομακρυνόμαστε από την εργασία µας, ύστερα από οχτώ ή δέκα ώρες, είμαστε ψυχολογικά φορτισμένοι και σωματικά κατάκοποι. Πονάει όλο µας το κορμί από την ένταση και το στρες, έχουμε απομονωθεί από τους δικούς µας ανθρώπους, δεν µπορούµε να έχουμε την αγκαλιά ή το χάδι τους. Οι ασθενείς µε COVID-19 νιώθουν µόνοι, αλλά το ίδιο µόνοι, πιστέψτε µας, νιώθουμε και εμείς. Ζούμε σε µια απομόνωση, γιατί οφείλουμε να προστατέψουμε τους οικείους µας» και είχε προσθέσει η ίδια:

«Η µεγαλύτερη ικανοποίηση είναι όταν αυτοί οι ασθενείς βγουν υγιείς από το νοσοκομείο. Τα χαμογελαστά πρόσωπά τους δεν θα τα ξεχάσουμε όσος καιρός και αν περάσει. ∆υστυχώς γι’ αυτούς, ενώ µας ευχαριστούν τόσο πολύ και µας χειροκροτούν, όταν µας συναντήσουν έξω δεν θα µας αναγνωρίσουν. Εµείς θα τους αναγνωρίσουµε, εκείνοι όχι. ∆εν θα ξέρουν ποιον είχαν στο πλευρό τους αυτές τις δύσκολες ώρες. Γιατί κάναμε τη δουλειά µας πίσω από µια µάσκα… Ελπίζω τουλάχιστον αυτήν τη φορά η κοινωνία, και πρωτίστως το κράτος, να αναγνωρίσει την αξία µας και να δει το έργο που γίνεται στις ΜΕΘ. Δεν κάνουµε κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι κάναµε κάθε προηγούµενη µέρα. Αλλά έπρεπε να φορέσουµε στολές και σκάφανδρα για να µας δουν».

 

 

 

Πηγή: protothema.gr, ethnos.gr