Σημαντική και φέτος, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, η υποστήριξη και συμπαράσταση στο έργο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο) από τις  εθελοντικές οργανώσεις της Πιερίας. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες τους καθώς και η συνεισφορά τους, καθοριστικές. Βρίσκονται στη διάθεση των θεατών, παράσχοντες όταν χρειαστεί τις πρώτες βοήθειες και ότι άλλο προκύψει κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2017. Πρόκειται για τις εθελοντικές ομάδες: Διασωστική Ομάδα Πιερίας (Δ.Ο.Π.) και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κατερίνης (Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών). Η διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου εκφράζει τις ευχαριστίες προς τους δύο φορείς εθελοντισμού του Νομού, ενώ με απόφαση της τα καθαρά έσοδα από τις εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου θα διατεθούν για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου των δύο παραπάνω εθελοντικών ομάδων.


Όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο Δίου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μαγική βραδιά και να ταξιδέψουν στους ήχους των Βαλκανίων. Ο διεθνούς φήμης συνθέτης Goran Bregovic μαζί με τους Wedding and Funeral Band πυροδότησε μουσικές συγκινήσεις αναμειγνύοντας φαινομενικά διαφορετικά ακούσματα, κυρίως όμως υπό το πρίσμα του χαρακτηριστικού βαλκανικού και του τσιγγάνικου είδους μουσικής. Ο συνθέτης, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες από τη χώρα μας, ξεσήκωσε το κοινό με τη μουσική του και κέρδισε επάξια το χειροκρότημα των θεατών.

Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου όταν ένας Ρουμάνος ορειβάτης χάθηκε στον Όλυμπο, καθώς στην προσπάθειά του να ανέβει στο Μύτικα έχασε τον προσανατολισμό του, ακολούθησε λάθος διαδρομή και εγκλωβίστηκε στην περιοχή Καζάνια. Αμέσως ενημερώθηκε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Πυροσβεστική και ενεργοποιήθηκε ομάδα επιφυλακής διασωστών που βρισκόταν στο οροπέδιο των Μουσών. Λόγω όμως της σφοδρής κακοκαιρίας, δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την έρευνα και υποχώρησαν για τη δική τους ασφάλεια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο μετέβη και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και οι έρευνες συνεχίστηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα με τη συνδρομή των διαχειριστών των καταφυγίων «Κάκκαλος», «Αγαπητός» και «Αποστολίδης». Παράλληλα υπήρχε επικοινωνία με τον ορειβάτη μέσω του κινητού του τηλεφώνου, η οποία διακόπηκε το μεσημέρι της Δευτέρας λόγω εξάντλησης της μπαταρίας του. Ωστόσο ο ορειβάτης μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν καλά στην υγεία του και σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Να σημειωθεί πως οι καιρικές συνθήκες στον Όλυμπο είναι εξαιρετικά δύσκολες, με κύρια χαρακτηριστικά την ισχυρή βροχή, το χαλάζι και τις αστραπές, ενώ η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή φτάνοντας τους 4 με 5 βαθμούς…


Ακόμη μια σημαντική διοργάνωση φιλοξενήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Πιερία και συγκεκριμένα στο Giannoulis Hotel στην Παραλία Κατερίνης. Μιλάμε για το 18ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών & Γυναικών Handball Tournament 2017, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 13-16 Ιουλίου και το οποίο ήταν ενταγμένο στο Πανελλήνιο σιρκουί καθώς και στο Εuropean Beach handball Tour. Οι άρτιες εγκαταστάσεις και οι υπερσύγχρονες υποδομές του Giannoulis Hotel  φιλοξένησαν τους αγώνες σε γήπεδα με άριστη ποιότητα άμμου. Όπως ήταν φυσικό, το τουρνουά προσέλκυσε το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών που αγαπούν το εντυπωσιακό beach handball δίνοντας παράλληλα ακόμη μια ευκαιρία προβολής της Πιερικής Ριβιέρας!