Αποκλειστική συνέντευξη στο «Metropolis 95,5» και στον Κώστα Πετρωτό παραχώρησε ο αναλυτής της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1961, Κωνσταντίνος Τσακιρίδης. Αναλυτικά αναφέρθηκαν τα ακόλουθα:

Πάμε για μια συνέντευξη για έναν άνθρωπο ο οποίος είναι αναλυτής στον ΠΙΕΡΙΚΟ και έχει κάνει ένα δικό του κανάλι στο youtube για αγωνιστικές αναλύσεις ποδοσφαίρου/ποδοσφαιριστών και έκανε ένα πολύ ενδιαφέρον αναλυτικό βίντεο για τον Δημήτρη Γιαννούλη του ΠΑΟΚ, μιλάμε για τον Κώστα Τσακιρίδη.

 

Καλησπέρα Κώστα

Καλησπέρα σας

 

Πραγματικά με αιφνιδίασε ευχάριστα το γεγονός ότι μια ομάδα της τρίτης κατηγορίας στην Ελλάδα έχει αναλυτή ποδοσφαίρου;

Ναι φυσικά πρώτα να ευχηθώ σε όλους χρονιά πολλά, Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές να έχει όλος ο κόσμος, υγεία πάνω από όλα και το νέο έτος να βρει τους ανθρώπους πιο υγιείς και σύντομα στην καθημερινότητα. Στη ομάδα του Πιερικού 1961 είμαι από πέρσι στην Γ΄ εθνική κατηγορία, η οποία πήρε και το πρωτάθλημα και είμαι εκεί μαζί με το τεχνικό επιτελείο. Φυσικά εκεί γνώρισα τον προπονητή της ομάδος κ. Σάκη Παπαβασιλείου, όπου και ανήκω στο προπονητικό του τιμ.

 

Μάλιστα μου κάνει εντύπωση ότι είναι προχωρημένη η σκέψη των διοικούντων του Πιερικού να έχουν συνεργάτη έναν αναλυτή, δεν συνηθίζεται σε ομάδες της Ελλάδος αυτές της κατηγορίας να υπάρχει αναλυτής που είναι βέβαια ό,τι πιο μοντέρνο και ό,τι πιο σύγχρονο στο ποδόσφαιρο και νομίζω είναι μια ειδικότητα που σιγά σιγά περνάει σε όλες τις ομάδες;

Ναι φυσικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση η οποία πιστεύει σε αυτό το νέο μοτίβο που θέλει να περάσει ο κ. Παπαβασιλείου. Θεωρώ ότι πρέπει όλες οι ομάδες σιγά σιγά να εξελίσσονται και μέσα από αυτήν την διαδικασία πρέπει να εξελίξουμε το ποδόσφαιρο.

 

Μάλιστα εσύ κάνεις τώρα ανάλυση αντιπάλου;

Η βασική μου δουλειά είναι να κάνω ανάλυση της ομάδας μου αλλά και ανάλυση αντιπάλου αν ζητηθεί από τον προπονητή μου.

 

Έχεις και το κανάλι σου, με έκανε εντύπωση ότι κάθισες και ασχολήθηκες με το βίντεο του Δημήτρη Γιαννούλη 18-19 λεπτά;

Το βίντεο είναι περίπου στα 10 λεπτά.

 

Δέκα λεπτά  βίντεο να κάτσεις να το φτιάξεις πόση ώρα σου πήρε;

Μου πήρε μιάμιση μέρα περίπου. Είναι ένα νέο project που σκέφτηκα εγώ ώστε να δείξω το πώς να γίνονται οι αναλύσεις, το πώς να εξελιχθεί το ποδόσφαιρο και σκέφτηκα μέσα από αυτήν την διαδικασία να επιλέξω μερικούς παίκτες για να δείξω τι στοιχεία πρέπει να έχουν οι παίκτες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

 

Ποιους έχεις κάνει μέχρι στιγμής;

Αυτή την στιγμή έκανα τον Δημήτρη Γιαννούλη, τον τερματοφύλακα Θανάση Γκαραβέλη και τον Ελ Αραμπί.

 

Πως γίνεται η επιλογή και πως κατέληξες να αναλύσεις τον Δημήτρη Γιαννούλη, επειδή είναι Κατερινιώτης;

Είναι Κατερινιώτης και σκέφτηκα να αναλύσω Έλληνες παίκτες και με κίνησε το ενδιαφέρον για τον Δημήτρη Γιαννούλη την αγωνιστική χρονιά 2019-2020.

Την περσινή σεζόν έχει κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα και η βασική λειτουργία του ΠΑΟΚ ήταν χτισμένη πάνω του.

Ναι, νομίζω ότι ήταν ο παίκτης κλειδί του ΠΑΟΚ.

 

Μπορείς να με δώσεις μερικά στοιχεία για αυτήν την ανάλυση για να ξέρει και ο κόσμος;

Καταρχάς πρέπει να έχει τα δυο χαρακτηριστικά, τεχνική και τακτική σαν αριστερό μπακ ειδικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα με βάση την ανάλυση του Γιαννούλη θα παρατηρήσουμε ότι ο ΠΑΟΚ πέρσι έπαιζε δυο σχηματισμούς 4-2-3-1 και 3-4-3 και παρατήρησα ότι ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ είχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο 3-4-3. Ήταν ένας παίκτης φουλ μπακ και μπορούσε να γίνει πιο επικίνδυνος όταν έχει χώρο και χρόνο και του αρέσει να κινείται χωρίς την μπάλα.

 

Άρα λες σε στιλ αριστερού μπακ πάει στο επιθετικό και του ταιριάζει το επιθετικό ποδόσφαιρο;

Ναι, αλλά και στα αμυντικά του καθήκοντα είναι πολύ καλός όπως δείχνει το βίντεο.

 

Πες μας που μπορεί ο κόσμος να βρει το κανάλι σου;

Το κανάλι μου είναι στο Υoutube είναι Football Analysis Tsakiridis, κάθε εγγραφή είναι ευπρόσδεκτη.