Συναντήσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
odelalis,
13 Σεπτεμβρίου, 2017
2 λεπτά ανάγνωσης
Ο Η. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ & ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Τα αιτήματα της Επιμελητηριακής κοινότητας για να μπορέσει η οικονομία να επιστρέψει σταδιακά στην κανονικότητα είναι η δραστική μείωση φόρων και εισφορών, η επαρκής χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, η μείωση της γραφειοκρατίας και καθιέρωση συγχρόνων εκπαιδευτικών συστημάτων, η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος επιχειρήσεων (flat rate) 20% με ταυτόχρονη συγκράτηση και αναδιάρθρωση των μη παραγωγικών δαπανών και βελτίωση της εισπραξιμότητας φόρων και εισφορών, με μεταβλητό αφορολόγητο βάσει εισοδημάτων – δαπανών, που μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην πάταξη της φοροδιαφυγής και του παρεμπορίου.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου στην τοποθέτησή του έκανε μια συνοπτική παρουσίαση του οικονομικού και παραγωγικού προφίλ της Πιερίας και αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της υπερφορολόγισης των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών εισφορών, της μη χρηματοδότησης, της έλλειψης ακατάσχετου λογαριασμού ώστε να μπορέσει να επιβιώσει η μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα.
Τέλος έθιξε το θέμα του παρεμπορίου και της παραοικονομίας, λέγοντας ότι «μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα ακόμα για την πάταξή του, γιατί λόγω του παρεμπορίου υπάρχει μεγάλη απώλεια φορολογικών εσόδων και αυτό δυσχεραίνει και την οικονομία της χώρας και επιβαρύνει τους νόμιμους επαγγελματίες».