ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΟ «ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ»

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ, ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ & ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 στο Αιγίνιο και στο χώρο εκδηλώσεων της 91ης Εμποροπανήγυρης συναυλία με το παραδοσιακό θρακιώτικο συγκρότημα «Θρακόμελο». Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο πρόεδρος του κόμματος «Το Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με συνεργάτες του, ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκε ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαγδάρης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, φορέων, συλλόγων, καθώς και πλήθος δημοτών, εκθετών και επισκεπτών.
Ο κ. Λαγδάρης , καλωσορίζοντας τον κ. Θεοδωράκη, τους συνεργάτες του και τους παραβρισκόμενους, αναφέρθηκε στο θεσμό της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου, τονίζοντας ότι παραμένει μέχρι σήμερα απόλυτα επιτυχημένος, παρά τα συνεχή έτη οικονομικής ύφεσης που διέρχεται η χώρα μας και συγκριτικά με την κρίση που υφίστανται άλλες γνωστές εμποροπανηγύρεις, διότι παραμένει επί 91 χρόνια, όχι απλά τόπος και ευκαιρία εμπορικής δραστηριότητας αλλά κύρια χώρος ανταμώματος και επικοινωνίας, αναβίωσης της  ιστορικής μνήμης και παράδοσης, πολιτιστικής έκφρασης και ψυχαγωγίας. Στη συνέχεια κάλεσε τον κ. Θεοδωράκη να χαιρετίσει την εκδήλωση.
Ο πρόεδρος του  «Ποταμιού» δήλωσε ότι προσκλήθηκε από το δήμαρχο, κατά τη συνάντησή τους στη ΔΕΘ, να παραστεί σε μια διοργάνωση με μεγαλύτερη έκταση και περισσότερο κόσμο από τη Διεθνή Έκθεση, την Εμποροπανήγυρη Αιγινίου. Όπως είπε, εντυπωσιάστηκε από το μέγεθος, τη συμμετοχή, τον παλμό και το χρώμα της διοργάνωσης, ευχήθηκε στο κοινό να δει η χώρα  μας καλύτερες μέρες και στην Εμποροπανήγυρη επιτυχίες και ανάπτυξη.
Ακολούθησε ο  πρόεδρος του Δ.Σ. και υπεύθυνος της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου, Αυγουστίνος Ανδρικόπουλος, ο οποίος επεσήμανε το  αμείωτο ενδιαφέρον των κατοίκων του Αιγινίου και όλων των προηγουμένων δημοτικών αρχών, στη διατήρηση και ενίσχυση του θεσμού, την ευθύνη όλων για τη σωστή διαχείριση, ανάδειξη και εξέλιξη του κληροδοτήματος αυτού, ευθύνη προς τις προηγούμενες αλλά και επερχόμενες γενιές. Με την αντίληψη αυτή, απονεμήθηκε από το δήμαρχο κ. Λαγδάρη στον κ. Κωνσταντίνο Μόσχου, επί 33 χρόνια γραμματέα του πρώην δήμου Αιγινίου και υπεύθυνου λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης, αναμνηστική τιμητική πλακέτα για την πολυετή και σημαντική προσφορά του στο θεσμό.
Στο μουσικό δίωρο που ακολούθησε, οι μελωδίες του «Θρακόμελου» και των επιδέξιων μουσικών του ταξίδεψαν τους παραβρισκόμενους στον απέραντο κόσμο της παράδοσης του δημοτικού μας τραγουδιού, ερμηνεύοντας εξαιρετικά θρακιώτικα δημοτικά τραγούδια και αποσπώντας το αυθόρμητο χειροκρότημα του κοινού.