ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΜΕ ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ  ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ & ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Το νέο πρόγραμμα της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης για την περίοδο 2017-2018 παρουσιάστηκε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης.
Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Ο.Π.Π.Α.Π. Θεόδωρο Παυλίδη, ο οποίος εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη εξέφρασε τις ευχαριστίες για το έργο που επιτελείται εδώ και 29 χρόνια στην Κατερίνη και δήλωσε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του.
Ο πρόεδρος της Σχολής Γονέων Κατερίνης Κωνσταντίνος Κορομπίλης ανέφερε μεταξύ άλλων πως το πρόγραμμα της νέας Ακαδημαϊκής περιόδου 2017-2018  συμπίπτει με την 29η επέτειο από την έναρξη της το 1989.
«Εικοσιεννιά  χρόνια συνεχούς λειτουργίας της Σχολής Γονέων Κατερίνης. Ενός πολιτιστικού θησαυρού της πόλης μας. Όλα αυτά τα χρόνια 609 ομιλητές, σε συνολικά 554 εκδηλώσεις, τίμησαν και κόσμησαν με την παρουσία τους την Σχολή Γονέων, την Κατερίνη και την Πιερία γενικότερα. Τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν, παρουσίασαν και συζήτησαν με το κοινό καλύπτουν κυριολεκτικά όλο το φάσμα της επιστημονικής γνώσης. Δικαίως λοιπόν καταξιώθηκε ο θεσμός αυτός ως το άτυπο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης» τόνισε ο κ. Κορομπίλης
Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει:

16 εκδηλώσεις με 16 καταξιωμένους ομιλητές. Φέτος θα έρθει από την Μόσχα η Ναταλία Νικολάου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Γλώσσας και από τις Βρυξέλλες ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ και νυν πρόεδρος της στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος
8 μουσικά χορωδιακά ή έντεχνα Σύνολα από Συλλόγους και φορείς της Πιερίας και συγκεκριμένα:
Χορωδία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας
Σύλλογο Ιεροψαλτών Πιερίας
Χορωδία Μικρασιατών Πιερίας
Χορωδία Καθηγητών Ολύμπια Ώδή
Γυναικεία Χορωδία Αγίας Τριάδος Πιερίας
Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου
Χορωδία Αγίου Φωτίου Κατερίνης
Δρώμενο από την Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών και θέμα: Εκπαιδευτική Ρομποτική. Πηγή Έμπνευσης για Νέους!»
19 Συνδιοργανωτές
37 Χορηγούς
4 Μεγάλους χορηγούς.
Εξάλλου τη φετινή χρονιά έχουν γίνει οι εξής καινοτομίες:

Ανανεώθηκε ριζικά η σελίδα www.sxoligoneon.gr με πιο εύχρηστο μενού και εμφάνιση. Ενδεικτικά την τελευταία πενταετία υπήρξαν 9.500.000 λεπτά θέασης σε 110 χώρες.
Όλο το καλοκαίρι ψηφιοποιήθηκαν οι παλιές ομιλίες σε ηχητική μορφή και ανέβηκαν στην ιστοσελίδα. Όλος αυτός ο πλούτος είναι διαθέσιμος πλέον σε όλους μας.
Δημιουργήθηκε ένα 26λεπτο βίντεο, το οποίο ανέβηκε στην αρχική σελίδα και περιλαμβάνει ένα ποτ-πουρί από 110 επιλεγμένες ομιλίες. Είναι το 26λεπτο «απόσταγμα»  9000 λεπτών!
Καθιερώθηκε ο θεσμός των Μεγάλων Χορηγών
Σε συνεργασία με το Ράδιο «Ενημέρωση» θα μεταδίδονται ζωντανά από το ραδιόφωνο οι εκδηλώσεις στην συχνότητα 92,2 των Fm
Επίσης από την σελίδα της Σχολής Γονέων στο facebook θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση σε βίντεο όλης της εκδήλωσης (www.facebook.com/ sxoligoneon.gr)
Ο πρόεδρος της Σχολής Γονέων συμπλήρωσε πως παρά τις πολυποίκιλες δυσκολίες το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης συνεχίζει την πορεία του σε τρικυμισμένες θάλασσες χάρη στην πολύτιμη στήριξη του Δήμου Κατερίνης, του Πολιτιστικού Οργανισμού, της ΔΕΥΑΚ, της Εταιρείας Κωνσταντόπουλος Α.Ε. και των 36 χορηγών, που αναγράφονται τιμητικά στο πίσω μέρος του προγράμματος.
Επίσης ευχαρίστησε θερμά τους πρωτεργάτες της έμπνευσης και δημιουργίας της Σχολής (Συμβουλευτικής) Γονέων το 1989 και ιδιαίτερα στον Ιδρυτή της δικηγόρο  Δημήτριο Δημηνά και τον ασθενούντα πρώην Κίτρους Μητροπολίτη Αγαθόνικο, αμφότεροι Επίτιμοι Πρόεδροι, που με αγάπη στον άνθρωπο, την οικογένεια και τον πολιτισμό, πρόσφεραν με θέρμη και ζήλο και ανέπτυξαν αυτόν τον θεσμό κατατάσσοντας τον στους πρώτους στον Ελλαδικό χώρο για είκοσι εννιά συνεχή χρόνια.
Κλείνοντας ο κ. Κορομπίλης υπογράμμισε πως η Σχολή Γονέων Κατερίνης έγινε το σημείο αναφοράς και το πρότυπο λειτουργίας άλλων Σχολών, οι οποίες ζητούν το καταστατικό της, προτάσεις ομιλητών και άλλα πολλά στα οποία με χαρά υπάρχει ανταπόκριση.