“Δαίδαλος” – Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν σε βουνό της Πάτρας
Tα στοιχεία του συστήματος ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου δείχνουν, παράλληλα, ότι η δραστηριότητα ήταν πολύ έντονη στο Αιγαίο.
Ο «Δαίδαλος» έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα την Δευτέρα, όταν και σημειώθηκαν σημαντικές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις κυρίως στη δυτική Ελλάδα.
Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Πάργα (78 χιλιοστά), στο Παναχαϊκό Όρος (59.4 χιλιοστά), στην Αλεξανδρούπολη (55.4 χιλιοστά), στο Τσεπέλοβο (53.2 χιλιοστά), στην Πράμαντα Ιωαννίνων (46.6 χιλιοστά), και στα Λεπιανά Άρτας (45.2 χιλιοστά).
Την Τρίτη έπεσε χαλάζι. Το Κατάκολο, η Φθιώτιδα και ο Μαραθώνας ντύθηκαν στα «λευκά». Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής παρατηρήθηκαν στους Μεταξάδες Εβρου (66.4 χιλιοστά), στην πόλη της Ρόδου (44.6 χιλιοστά), στη Θερμή της Λέσβου (43.8 χιλιοστά), στο Καρλόβασι της Σάμου (33.4), στο Παναχαϊκό Όρος (26.8 χιλιοστά), και στην Αλεξανδρούπολη (24.6 χιλιοστά).
Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν λίγο μετά τις 21:30 μ.μ στον δήμο Λοκρών και συγκεκριμένα μεταξύ των περιοχών Λιβανατών και Αρκίτσας, όπου η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε κυκλοφοριακά προβλήματα στην εθνική Οδό.
Στο 155ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού ακινητοποιήθηκαν οχήματα, ανάμεσά τους και νταλίκες και χρειάστηκαν ώρες για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.
Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν και στην περιοχή του Μαρτίνου και της Λάρυμνας, χωρίς ωστόσο να έχουν καταγραφεί προβλήματα. Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε και στο Κατάκολο Ηλείας.
Η κακοκαιρία έπληξε και τον Μαραθώνα όπου το βράδυ της Τρίτης η αρχική έντονη νεροποντή εξελίχθηκε σε χαλάζι.
Από την Πέμπτη ο Δαίδαλος μετακινείται σταδιακά νοτιότερα.
Πηγή: meteo.gr