Ο ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1878

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της κήρυξης της Επανάστασης της 22ας Φεβρουαρίου 1878 στον Κολινδρό για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ευάγγελου Λαγδάρη στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Κολινδρού προκειμένου να συζητηθούν λεπτομέρειες για την υποδοχή του.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν όσοι εμπλέκονται άμεσα στην προετοιμασία που απαιτείται για την υποδοχή του Προέδρου και την διοργάνωση των εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα στη σύσκεψη συμμετείχαν οι ιερείς του Κολινδρού π. Χρήστος Παπαϊωάννου και π. Παναγιώτης Τιμαμόπουλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Βασιλική Νικολοπούλου, ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας-καθαριότητας Κωνσταντίνος Κακάνης, ο Πρόεδρος ΔΗ.ΚΟΙ.ΝΕ. Ιωάννης Λιόλιος, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Κολινδρού Δέσποινα Παπαργυρίου, ο Τοπικός Αστυνόμος Κολινδρού Γεώργιος Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νικόλαος Λούσης» Βασίλειος Τσαρτσαρής και οι υπηρεσιακοί παράγοντες Αλεξάνδρα Κόρακα,  Χρήστος Κομπατσιάρης και  Θωμάς Γκέκας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα διοικητικά και τεχνικά θέματα που αφορούν την υποδοχή του Προέδρου, όπως η προετοιμασία των χώρων, η καθαριότητα και ο καλλωπισμός του Κολινδρού, η δοξολογία, η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση στεφάνων, η παρέλαση, οι χορευτικές εκδηλώσεις, η τιμητική διάκριση από τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και η δεξίωση που απαιτείται.

Οι παρευρισκόμενοι ανέλαβαν ξεχωριστά τις αρμοδιότητες που τους αναλογούν να φέρουν εις πέρας, ενώ προγραμματίστηκαν και τακτικές συσκέψεις για την αρτιότερη διοργάνωση του εορτασμού της επετείου.