ΣΤΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ & ΤΗΝ ΠΕΑΕΑ ΚΑΙ ΔΣΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ έγινε κοινή εκδήλωση της Tομεακής Eπιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ και της Πανελλήνιας  Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (παράρτημα Κατερίνης) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ελατοχωρίου προς τιμήν του αγωνιστή – κομμουνιστή και αντιστασιακού Σωτήρη Κωστόπουλου, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το βιβλίο του «ΟΡΘΙΟΙ- ΜΠΡΟΣΤΑ, Εθνική Αντίσταση- εμφύλιος». Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας της Tομεακής Eπιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ Αντώνης Παπαδόπουλος και χαιρέτησε ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Βασίλης Αμανατίδης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η γραμματέας της ΚΝΕ Ρούλα Γεωργιάδου.
Το βιογραφικό του Σωτήρη Κωστόπουλου διάβασε το μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΑΕΑ Γιάννης Γρηγοριάδης, ενώ την παρουσίαση του βιβλίου έκανε το μέλος της Tομεακής Eπιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ Νίκος Σαλπιστής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν κάτοικοι του χωριού, συγγενείς του τιμώμενου προσώπου και ο πρόεδρος της κοινότητας. Η εκδήλωση έκλεισε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όσων αγωνιστών έπεσαν μαχόμενοι για τα ιδανικά τους.

Μεταξύ άλλων, στην παρουσίαση του βιβλίου ο κ. Σαλπιστής ανέφερε: «Δύο συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε από τα γραφόμενα του Σωτήρη Κωστόπουλου. Το ένα είναι η αγάπη του για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, το Ελατοχώρι Πιερίας, ένας αληθινός έρωτας για το φυσικό περιβάλλον, τους ανθρώπους και τη ζωή στο χωριό και το δεύτερο η ντοπιολαλιά, το τοπικό ιδίωμα του Ελατοχωρίου που εμπλουτίζει τη γλώσσα στην οποία γράφει ένας φιλόλογος».
Ο Σωτήρης Κωστόπουλος με το βιβλίο του, δίνει πλήθος από πληροφορίες Λαογραφικού – Κοινωνιολογικού περιεχομένου για τη ζωή στο χωριό. Περιέχει Φιλοσοφικούς Στοχασμούς, Αγωνιστικές Εμπειρίες, Ιστορικές Πληροφορίες, ενώ μεγάλη αξία έχουν και οι Λογοτεχνικές Περιγραφές του.