Με σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τον τίτλο «Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας», ανοίγεται ο δρόμος για υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.
Το σχέδιο Νόμου που προβλέπει ειδικότερα την δυνατότητα να γίνονται ανάδοχοι γονείς και ομόφυλα ζευγάρια, αποτελεί τον «δούρειο ίππο» και το πρώτο βήμα της καθιέρωσης του θεσμού της υιοθεσίας από τέτοια «ζευγάρια», δικαίωμα που μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τις διατάξεις του οικογενειακού δικαίου του ισχύοντα Αστικού Κώδικα έχουν μόνον ετερόφυλοι συζύγοι από νόμιμο γάμο.
Η προοδευτική ηγεσία της χώρας, υποταγμένη προφανώς στις εντολές των εταίρων μας, αφού καθιέρωσε το «σύμφωνο συμβίωσης» των ομοφύλων, τους δίνει τώρα το δικαίωμα της αναδοχής βρεφών και παιδιών κατά την τάξη των φυσιολογικών γονέων. Και για να μη χτυπάει άσχημα στα αυτιά των ανυποψίαστων πολιτών ο νέος θεσμός, καθιερώθηκε για τη διαδικασία αυτή ο νεολογισμός «παιδοθεσία». Το επόμενο βήμα για να μη θεωρηθούμε «οπισθοδρομικοί» θα είναι ασφαλώς η θεσμοθέτηση του γάμου των ομοφυλοφίλων και η εκ μέρους τους υιοθεσία ανηλίκων τέκνων.
Το τι προβλήματα θα δημιουργήσει στην ελληνική παραδοσιακή οικογένεια, όταν γίνει νόμος του Κράτους η προτεινομένη ρύθμιση, δεν φαίνεται να απασχολεί τους εισηγητές του νομοσχεδίου. Πρόκειται για επιπόλαιο και αψυχολόγητο εγχείρημα, που ασφαλώς έρχεται σε αντίθεση με το πραγματικό συμφέρον του παιδιού, που θα αναπτυχθεί στο νεοφανές αυτό μόρφωμα «οικογένειας». Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα παιδιά της κατηγορίας αυτής θα αντιμετωπίζουν καθώς μεγαλώνουν πλείστα όσα προβλήματα ψυχοκοινωνικής προσαρμογής, δεδομένου ότι θα έρχονται σε αντιπαράθεση με τα παιδιά των φυσιολογικών οικογενειών, που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία στη χώρα μας. Θα αισθάνονται προφανώς μειονεκτικά έναντι των άλλων παιδιών, που έχουν κανονικούς γονείς, μητέρα και πατέρα, και θα αντιμετωπίζονται κατά κάποιο τρόπο χλευαστικά, ως παιδιά «ενός κατώτερου Θεού» .
Η ισχνή μειονότητα των νεοφανών αυτών μορφωμάτων τείνει δυστυχώς να ανατρέψει με τη θεσμοθέτηση τους από την Πολιτεία τους από αιώνες καθιερωμένους κανόνες της κοινωνικής ηθικής του γάμου, της οικογένειας και της υιοθεσίας.
Ευελπιστούμε κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή να υψώσουν το ανάστημα τους όσοι από τους Εθνοπατέρες μας δεν έχουν ακόμη διαβρωθεί ηθικά και να αποτρέψουν την νομοθέτησή του. Παρήγορη προς το παρόν πρέπει να θεωρηθεί η δήλωση του Βουλευτή του κυβερνόντος κόμματος ιατρού κ. Μιχελογιαννάκη, ο οποίος μεταξύ των άλλων ισχυρίστηκε ότι «η ελληνική κοινωνία δεν είναι ώριμη για ένα τέτοιο εγχείρημα».