Με το Πάσχα να βρίσκεται μια «ανάσα» μακριά, οι κατερινιώτες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο πασχαλινό τραπέζι.

Ωστόσο, η  ακρίβεια τους οδηγεί στο να αλλάξουνε και τις καταναλωτικές   τους συνήθειες,  καθώς αγοράζουν ακόμη και το παραδοσιακό αρνί και κατσίκι  με… το  «δελτίο» ή επιλέγουν  το πασχαλινό τραπέζι να περιλαμβάνει χοιρινό!

Φέτος  η τιμή του οβελία είναι «τσιμπημένη» κατά 2 ευρώ, σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, την περσινή περίοδο η τιμή των αμνοεριφίων κυμαίνονταν 12 με 12,50 ευρώ, ενώ φέτος οι καταναλωτές θα προμηθευτούν το κατσικάκι κατά 2 ευρώ ακριβότερα και το αρνί κατά 1 με 1,50 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Φουρκιώτη, ιδιοκτήτη της ομώνυμης κρεαταγοράς στην Κατερίνη, οι αυξήσεις αυτές οφείλονται σε τρεις λόγους:

Πρώτον, στην αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας που έχει συμπαρασύρει όλα τα προϊόντα.

Δεύτερον, στο υψηλό κόστος των ζωοτροφών και

Τρίτον, στις πολλές  εξαγωγές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα   σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

 

Μέχρι στιγμής η κίνηση στην αγορά της Κατερίνης χαρακτηρίζεται υποτονική, αν και οι κρεοπώλες   αισιοδοξούν πως τη Μεγάλη Εβδομάδα  θα αυξηθεί η κατανάλωση.

Δείτε της δηλώσεις του κ. Κώστα Φουρκιώτη στον «Ντελάλη» και τη Σμαρώ Γιαννούλη