Στην τοποθέτησή του επί της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο Βουλευτής της ΝΔ Πιερίας κ. Σάββας Χιονίδης τόνισε πως η κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό λειτούργησε απολύτως θεσμικά με πολιτική διαφάνεια και προσήλωση στους θεσμούς, ξεκαθαρίζοντας πως όλοι είναι ίσοι απέναντι στον έλεγχο και το νόμο.

«Πράγματι σε κυβερνητικό επίπεδο λειτουργήσαμε θεσμικά. Ήταν απολύτως ξεκάθαρος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι -όπως σε όλα τα ζητήματα- έτσι και σε αυτό λειτουργούμε θεσμικά. Σε επίπεδο κυβέρνησης άμεσα κατατέθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στη Βουλή άμεσα και ασμένως έγινε δεκτή η λειτουργία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στη Δικαιοσύνη κατόπιν αιτήματος του Υπουργού δόθηκε προτεραιότητα στην έγκλιση Ανδρουλάκη».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Χιονίδης ζήτησε να ξεκινήσει μία μεγάλη συζήτηση γύρω από τη διασφάλιση των στεγανών που ρυθμίζουν την λειτουργία της ΕΥΠ.

 

Δείτε αναλυτικά όλη την ομιλία του Βουλευτή: