Αμφισβητεί την επίσημη αιτία θανάτου του, την αυτοκτονία

 

Η Γκισλέιν Μάξγουελ εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Τζέφρι Έπσταϊν δολοφονήθηκε στη φυλακή και δεν αυτοκτόνησε.

Στην πρώτη της συνέντευξη από τη φυλακή, η 61χρονη καταδικασθείσα για σωματεμπορία ανηλίκων τροφοδότησε περαιτέρω τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον θάνατο του δισεκατομμυριούχου, αμφισβητώντας την επίσημη αιτία θανάτου του.

Στην εμφάνισή της στο Jeremy Kyle Show, επεσήμανε, ειδικότερα. «Θεωρώ πως ήταν δολοφονία. Είχα σοκαριστεί». «Τότε αναρωτήθηκα πώς συνέβη αυτό, διότι, όσον αφορά εμένα, (…) ήμουν σίγουρη ότι θα έκανε έφεση».

Ο Έπσταϊν, ο οποίος κακοποιούσε ανήλικες από το 1994 έως το 2004, είχε εντοπιστεί νεκρός στο κελί του στη Νέα Υόρκη του 2019, ενώ περίμενε να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για τα εγκλήματά του. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα αυτοκτονίας.

Όταν της ζητήθηκε να απευθυνθεί στα θύματα του, είπε: «Λέω ότι ο Έπσταϊν πέθανε και πρέπει να στρέψουν την απογοήτευση και την οργή τους στις Αρχές που επέτρεψαν να συμβεί» και συμπλήρωσε: «Και όπως είπα, ελπίζω η δικαστική διαδικασία να έβαλε ένα τέλος (σ.σ. μέσα τους, για την υπόθεση)».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της δήλωσε πως «λυπάται» που τον γνώρισε. «Σαφώς, η σχέση μου και το γεγονός ότι δούλεψα γι’ αυτόν και πέρασα χρόνο μαζί του και τον γνώριζα, κατέστρεψε τη ζωή μου και πλήγωσε πολλούς ανθρώπους» σημείωσε.

«Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο απαίσιος. Εννοώ, φυσικά, βλέποντας πίσω και γνωρίζοντας, φυσικά (σ.σ. καταλαβαίνω). Αλλά εκείνη την περίοδο, είχε πολλούς φίλους. Ήταν φιλικός με όλους. Δεν υπήρχε λόγος να υποψιαστείς πως ήταν ικανός να κάνει κακό».

 

 

 

Με πληροφορίες από Independent

Πηγή:lifo.gr