Ενθουσίασε μικρούς αλλά και μεγάλους επισκέπτες το Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και την αρωγή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας από τις 15 έως τις 19 Μαΐου.

1.200 παιδιά δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων συμμετείχαν στα προγράμματα οδικής ασφάλειας που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για παιδιά 4 έως 12 ετών, συνδυάζοντας ψηφιακές εφαρμογές με «παραδοσιακά» κινητικά παιχνίδια για την προώθηση μιας ολιστικής προσέγγισης στην Οδική Ασφάλεια.

Τα παιχνίδια και οι ψηφιακές εφαρμογές που παρουσιάστηκαν, είναι αποτελέσματα του ευρωπαϊκού έργου ERASMUS+ “Moving Stars” – «Αστεράκια σε Κίνηση», το οποίο εισάγει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην οδική ασφάλεια, βασισμένη στο παιχνίδι και ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις δεξιότητες των μικρών παιδιών. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο συντονίζει το Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» σε 5 Ευρωπαϊκές χώρες, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στο αντίστοιχο Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας που διεξήχθη πέρυσι στη Λάρισα.

Μέσω των ψηφιακών παιχνιδιών, των video games και όλων των δραστηριοτήτων, οι μικροί μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις είχαν την ευκαιρία με τη χρήση της τεχνολογίας να βελτιστοποιήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες και να κατανοήσουν τους κανόνες της οδικής ασφάλειας, προκειμένου να παραμένουν ασφαλείς ως ενεργοί χρήστες του οδικού δικτύου, ως πεζοί και ποδηλάτες.

Τις δράσεις του Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι του Δήμου Κατερίνης, καθώς και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κα Παρθένα Τριανταφυλλίδου, οι οποίοι συνεχάρησαν την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου για την πραγματοποίηση της δράσης κι ευχήθηκαν να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

 

 

(Δελτίο τύπου)